Fotograf Samra Habib pokrenuo je na Tumblru projekt pod nazivom "Queer Muslim Photo Project" kako bi svijetu pokazao sva kreativna lica LGBTQ muslimana i muslimanki.

Fotograf Samra Habib iz Toronta na Tumblru je kroz fotografije i intervjue odlučio prikazati svijet queer muslimana i muslimanki, piše Advocate.

autor projekta Samra Habib

"Srednjestrujaški islam nije uvijek naklonjen LGBTQ muslimanima iako queer muslimani vole brojne tradicije i rituale koji im pružaju osjećaj pripadnosti", kaže Habib.

"Želio sam svima pokazati kreativne i briljantne LGBTQ muslimane s kojima se i sam identificiram i s kojima bih se družio na umjetničkim događanjima, queer zabavama i na molitvi. Zato sam uzeo kameru u ruke i odlučio ih fotografirati. Ili kako bi to sjajni Dali rekao 'oduvijek smo tu samo svijet još nije bio spreman za nas' ".

Projekt je naposlijetku izišao iz okvira virtualnog svijeta i Samra je održao i izložbu pod nazivom "Samo ja i Alah: fotografije queer muslimana".

Sve fotografije i razgovore možete pogledati i pročitati na: QueerMuslimProject.tumblr.com

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.