www.stream-xnxx-porn.com

Nakon slijeganja dojmova poslije jubilarne 90. dodjele filmskih nagrada Oscar, podsjetimo se na neke trenutke koji su doprinijeli LGBT vidljivosti na tom događanju čiji je izravan televizijski prijenos pratilo oko 26,5 milijuna ljudi.

Prvi značajan moment bila je pobjeda čileanskog filma "Una Mujer Fantástica" redatelja Sebastiána Lelia, u kategoriji najboljeg stranog filma. Priča je to o transrodnoj Marini Vidal čiji partner Orlando iznenada umire, nakon čega se ona mora suočiti sa surovom stvarnošću u kojoj postaje predmetom sumnje Orlandove obitelji i detektiva koji istražuje njegovu smrt, kao i žrtva transfobije.

Marinu, inače, tumači također transrodna glumica Daniela Vega koja je u nedjelju ušla u povijest postavši prva transrodna prezenterica na dodjeli Oscara, i to najavom izvedbe pjesme Sufjana Stevena " “The Mystery of Love” iz filma gej tematike “Call Me By Your Name” koji je, između ostalog, bio nominiran i u kategoriji najboljeg filma.

Spomenuti je film dobio nagradu u kategoriji najboljeg adaptiranog scenarija koji potpisuje legendarni James Ivory, od nedjelje i najstariji dobitnik Oscara. 89-godišnjem Ivoryju ovo je prvi Oscar, ali ne i prva nominacija – u kategorijama najboljeg redatelja bio je nominiran triput: 1985. za "Sobu s pogledom", 1992. za "Howards End" i godinu kasnije za "The Remains of the Day".

Ivory je na pozornicu došao u košulji s crtežom lika glavnoga glumca Timothéea Chalameta (također nominiranog za najbolju mušku glavnu ulogu) koji u “Call Me By Your Name” tumači mladog Elija Perlmana, a između ostalih zahvalio se "svojim životnim partnerima kojih više nema".

Zgodan je bio i govor producentice Darle K. Anderson i suredatelja Adriana Moline koji su kući ponijeli zlatni kipić za "Coco", najbolji animirani film. Naime, ona je posebno zahvalila "svojoj stijeni, svojoj supruzi Kori Rae", a Molina svom suprugu Ryanu.

Inače, u fokusu ovogodišnje dodjele Oscara bila je kampanja "Time's Up" kojom se želi stati na kraj seksualnom zlostavljanju i nejednakosti ne samo u Hollywoodu, već i u svim radnim okruženjima diljem svijeta, te podzastupljenost žena u filmskoj industriji. Na to je najefektnije upozorila Frances McDormand koja je u nedjelju zasluženo osvojila svoj drugi Oscar za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu "Three Billboards outside Ebbing, Missouri".

Ona je u govoru zahvale pozvala sve žene nominirane u svakoj kategoriji da joj ukažu čast i ustanu zamolivši Meryl Streep da to učini prva ("Meryl, ako ti to napraviš prva, sve će"), nakon čega je apelirala na sve ostale da podrže inkluzivnost u filmskoj industriji.

Sve ostale dobitnice i dobitnike potražite ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.