Nastavak njezina romana iz 1985., koji je postao globalni bestseler nakon što je adaptiran kao istoimena serija, naziva 'The Testaments' trebao bi izaći u rujnu 2019.

Atwood je obožavateljima poručila kako su nadahnuće za 'The Testaments' bila mnogobrojna pitanja o distopijskoj budućoj Americi zvanoj Gilead i njezinim unutarnjim mehanizmima te svijet u kojem živimo. 'The Testaments' počinju 15 godina nakon završne scene romana u kojoj Offred ulazi u kamionet, no ne zna se odlazi li u slobodu ili ne te epiloga koji 2195. pripovijeda profesor koji drži predavanje o autentičnosti Offredine priče na temelju kaseta koje je otkrio u Maineu. 'The Testaments' pak pripovijedaju tri ženska lika.

Zamjenica direktorice izdavaštva izdavačke kuće Chatto & Windus Becky Hardie izjavila je da nam kao društvu Margaret Atwood nikad nije bila potrebnija: "Trenutak kad se vrata kamioneta zatvore za Offredinu budućnost na kraju 'Sluškinjine priče' jedan je od najbriljantnijih otvorenih završetaka u književnosti. Jedva čekam saznati što se događalo u Atwoodinu Gileadu – i što nam to može reći o našem vremenu."

Atwood je već ranije nagovještavala da će napisati nastavak.

U adaptaciji romana za Audible na kraju epiloga nadodan je dio za pitanja publike u kojem profesor izjavljuje kako se nada da će moći predstaviti rezultate istraživanja Gileada u budućnosti. Atwood je tad prokomentirala da se konzultira s profesorom, no da je nesiguran oko toga te neće ništa obećavati prije nego što je ovjerio svoja otkrića. Očigledno je zadovoljan otkrivenim jer nastavak zastrašujuće priče stiže za manje od godine dana.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.