Udruga Domino je na nakladničkom tržištu, u hrvatskom prijevodu, objavila dvije slikovnice za najmlađe, "Rano ujutro" (Pronto por la mañana) i "Ovo nije vrijeme za igru" (No es hora de jugar) koje predstavljaju krajnje simpatične crtice iz života djece i njihovih kućnih ljubimaca unutar istospolnih obiteljskih zajednica.

Autor slikovnica Lawrence Schimel svojim je krajnje minimalističkim, gotovo konceptualnim slikovnicama za najmlađe osvojio brojnu publiku diljem svijeta. Dvije slikovnice, "Rano ujutro" i "Ovo nije vrijeme za igru", u nakladi Domina, Schimel stvara u suradnji s uglednom latvijskom ilustratoricom Elinom Braslinom. Slikovnice je sa španjolskoga prevela Nikolina Židek.

slikovnicedominomame

Slikovnice predstavljaju krajnje simpatične crtice iz života djece i njihovih kućnih ljubimaca unutar istospolnih obiteljskih zajednica, dječaka s dvije mame ("Rano ujutro"), kao i djevojčice s dvojicom tata ("Ovo nije vrijeme za igru").

slikovnicedominotate

Likovi slikovnica na suptilan način, predstavljaju obiteljske zajednice čiji narativni minimalizam odražava njihovu svakodnevicu. Vrhunsko umijeće autora slikovnica počiva na jednostavnosti, nepretencioznosti i trenutačnoj identifikaciji s likovima, kvalitetama koje slikovnice "Rano ujutro" i "Ovo nije vrijeme za igru", u kombinaciji s vrhunskim ilustracijama Eline Brasline, čine vrhunskim štivima za najmlađe, ali i one nešto starije.

Slikovnice možete nabaviti u Udruzi Domino, Petrinjska 38 (Zagreb), po cijeni od 30 kuna.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam