×

Message

Failed loading XML...

Troye Sivan, australska pop zvijezda, nedavno je izdao svoj drugi album "Bloom" koji predstavlja napredak u odnosu na prvijenac, ali i dalje pati od starih boljki. Na sasvim drugom kraju spektra, indie folk supergrupa Boygenius izdala je svoj prvi EP, zrelo i emocionalno razoružavajuće ostvarenje koje pokazuje kako ostvariti uspješnu glazbenu suradnju.

 Troye Sivan – "Bloom"

Simpatični australski pjevač, youtuber i glumac Troye Sivan objavio je svoj drugi album "Bloom". Njegov novi uradak uistinu jest procvat – daleko je raznolikiji i uzbudljiviji negoli prvijenac "Blue Neighborhood" iz 2015. koji je pokazao senzualni Sivanov bariton, ali mu je manjkalo energije koja bi ga izdigla iznad jednoličnog umiljatog šaputanja. Na "Bloom "je Sivan napokon pustio energiju – uvodni singl "My My My!" napokon donosi dugo žuđeni ushićeni pop refren, ozarenu grandioznu eksploziju vedrine koja okrunjuje nježnije strofe. Tekstualno je Sivan također vrlo izravan – bez sustezanja opjevava razne aspekte istraživanja i oslobađanja seksualnosti, od maloljetničke potrage za starijim muškarcima na Grindru u "Seventeen" do gubitka nevinosti u "Bloom". Međutim, iako postoji napredak, većina pjesama ipak je i dalje sklepana prema istoj formuli – atmosferičan, sporiji tempo i Sivanovo senzualno mumljanje. Takav recept pokatkad rezultira dobrom pjesmom, poput dueta s Arianom Grande "Dance to This", no ipak češće podrazumijeva dosadnjikave i zaboravljive pjesme. Konačna presuda za Sivana podosta je slična onoj koju bi se moglo izreći i Years & Years – i Sivan i frontmen britanskog synth pop benda Olly Alexander imaju karizmu, no ona nije popraćena dovoljno upečatljivom glazbom. Češće se radi o pjesmama koje zvuče kao kandidati za Euroviziju – istodobno su lako pamtljive, ali još lakše zaboravljive. Na pop terenu, gdje vladaju velika imena s moćnim produkcijskim timovima, ipak treba mnogo više začina da se dođe do izražaja.

Boygenius – EP "Boygenius"

Boygenius supergrupa je sastavljena od triju mladih američkih indie folk kantautorica – Lucy Dacus, Phoebe Bridgers i Julien Baker. Tri su glazbenice postale bliske prijateljice putujući zajedno na turnejama, a svoje su glazbeno razumijevanje odlučile okruniti zajedničkim albumom. Rezultat je EP od šest pjesama "Boygenius", nevjerojatno koherentno i osjećajno izdanje koje pokazuje svu sinergiju triju prijateljica i glazbenih istomišljenica. Bilo da pjeva Lucy Dacus, kao u uvodnoj "Bite the Hand" s laganim početkom i distorziranim refrenom, bilo da je u središtu pozornosti Phoebe Bridgers i njezina sklonost akustičnim folk baladama, bilo da Julien Baker razara eter svojim razornim riffovima i stihovima o osamljenosti kao na "Stay Down", u svakoj je pjesmi forte svake od pjevačica istaknut i uvećan uz podršku drugih žena, a sve redovno rezultira impresivnim vokalnim međuigrama. "Boygenius" savršen je spoj tihog i glasnog, osjećajnosti i odlučnosti te izvanredan primjer uspješne suradnje i međusobnog shvaćanja senzibiliteta glazbenica.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner

Iz drugih medija

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.