Zbog spaljivanja lutke gej para s djetetom u veljači ove godine, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je optužnicu protiv 50-godišnjaka zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju.

Kako stoji u tekstu optužnice, "okrivljeniku se stavlja na teret da je počinio navedeno kazneno djelo 23. veljače 2020. na području jednog grada u Splitsko-dalmatinskoj županiji, odnosno da je kao predsjednik jednog društva koje je organiziralo karneval, s ciljem da kod drugih razvije ili pojača netrpeljivost prema osobama istospolne orijentacije, dozvolio da u okviru karnevalskog programa na glavnom gradskom trgu kao krnjo bude spaljena lutka istospolnog para s djetetom te da prije spaljivanja budu pročitane poruke prijezira."

Tereti ga se da je na taj način promicao zlostavljanje, netoleranciju i nesnošljivost prema osobama istospolne orijentacije, prema osobama istospolne orijentacije koje žele udomiti dijete, kao i prema djeci koja žive u istospolnim obiteljima, navodi se još u optužnici.

Sramotni se incident dogodio u sklopu tradicionalne Bakove povorke  u organizaciji kulturnog društva na čelu s Milivojem Đukom, a poruke prijezira koje se u optužnici spominju su sljedeće: "Ljudi moji, čudo se ipak događa jer po novome se i pederima dite rađa" te "Džaba svim potencijalnim posvojiteljima truda, oni ipak nemaju dupla muda".

Još se govorilo i "virujte mi, neće se oni oko diteta znojit jer oni će ga ipak rađe jedan drugom podojit i zato lipi moji. ovima šta se u guzicu tuku da bi posvojit jedino lovačkog ćuku i to ćuku guzice masne kojemu ova dvojica sigurno neće pričat basne". Neposredno prije spaljivanja rekli sem "Stvarno mi se više vrti od ove kulture smrti, a budući da to moje tilo mori, neka ove godine nakaradna obitelj s djetetom Nenadom Stazićem gori."

Podsjetimo, Milivoj Đuka svojedobno se fotografirao uz kukasti križ.

 

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.