Inicijativa Ponosni Zagreb poziva vas da joj se priključite i tim povodom organizira neformalno druženje u nedjelju, 11. listopada.

Cilj inicijative Ponosni Zagreb, kako navode na Facebook stranici događaja, jest okupiti široku koaliciju saveznica i saveznika kako bi se ojačala prisutnost i položaj LGBTIQ+ identiteta. "Želimo odgovarati na potrebe LGBTIQ+ osoba u Zagrebu, organizirati i povezati aktivnosti raznih inicijativa i organizacija koje LGBTIQ+ osobama pružaju sigurniji prostor", kažu.

Stoga, želite li se aktivno priključiti inicijativi i saznati više o njoj, imate prijedloge za radionicu, aktivnost, tribinu koja je u skladu s vrijednostima i ciljevima Ponosnog Zagreba ili se želite uključiti u aktivnosti zaa naredno razdoblje kao volonter/ka inicijative, pridružite im se na neformalnom druženju u nedjelju, 11. listopada s početkom u 18:00.

Važno je napomenuti da je broj sudionika/ica ograničen kako bi se poštivale preporuke vezane uz pandemiju koronavirusa. Zato Ponosni Zagreb moli da se prijavite e-mailom na adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. s naznakom "Upoznaj Ponosni Zagreb" - u prijavi je dovoljno napisati svoje ime i prezime, te kontakt telefon. Lokacija će biti naknadno poslana svim sudionicima/ama.

Podsjetimo, inicijativa Ponosni Zagreb okuplja neformalnu grupu LGBTIQ+ aktivistkinja i aktivista uz podršku organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava (LGBTIQ+ osoba). Inicijativa je nastala kao reakcija na javnopolitičke razvoje povezane s potresom i pandemijom COVID-19 tijekom 2020. godine koji su ograničili vidljivost i podršku LGBTIQ+ osobama u Zagrebu, te kako bi spriječila trend ograničavanja prava i smanjivanje zastupljenosti LGBTIQ+ osoba u javnom i medijskom prostoru, a ovog je ljeta organizirala i prvi Pride Ride.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.