www.stream-xnxx-porn.com

Usprkos oskudnim materijalnim i ljudskim resursima, usred pandemije koronavirusa Split Pride nastavlja s projektom Pride TV. Serijal koji je počeo kao informativna emisija o splitskom Prajdu prerastao je u živahni, dosjetljivi komentar stereotipa o LGBT zajednici uopće, kao i toksičnosti prema LGBT zajednici u društvu, ali i unutar zajednice same.

Kako su nam Nikolina Banić i Mirta Barić, organizatorice splitske Povorke ponosa, objasnile u prošlogodišnjem intervjuu povodom desetog rođendana Split Pridea, inspiracija za Pride TV bili su komentari koji osvanu na društvenim mrežama čim se pojavi neki LGBT sadržaj. Oni koji ih pišu, kaže Nikolina, jesu glasna i zadrta manjina, no šutke ih podržava velik broj "pristojnih" ljudi.

Djevojke su zato izdvojile najčešće komentare i od njih stvorile epizode u kojima Joni Ullala i Mirta oštro, ali duhovito pobijaju sve standardne homofobne pritužbe.

Odličan odabir tema

Prva epizoda izvrsno je secirala najčešće etikete homofoba Povorci ponosa – "Soroševi plaćenici", "teror manjine nad većinom", "policija koja čuva Prajd plaćena je našim poreznim novcem", "nakaradna skupina" koja će zavladati i širiti gej propagandu.

U drugoj su epizodi raskrinkali optužbe o Prajdu kao velikom proračunskom trošku, objasnivši da su za njega od Grada i Županije dobili 7000 kuna, što u usporedbi s ulozima u propali metro, tri fotostupa od 240.000 kuna, 460.000 kuna braniteljskim udrugama za slavlje spomendana i 700.000 kuna lovačkim udrugama zaista uništava život Splićana.

U trećoj i četvrtoj emisiji odgovarali su na često postavljana pitanja sugrađana – kako vas nije sram i zašto se ne bavite nečim pametnijim, dok su u petoj prokomentirali događaje vezane za pokušaj spaljivanja dugine zastave na Splitskoj rivi.

U šestoj su izrazili solidarnost s aktivistima u Sarajevu, a u najnovijoj, sedmoj epizodi pozabavili su se paradoksom bračne (ne)jednakosti – nevjenčani strejt seks brakom postaje svet, dok nevjenčani gej seks i nakon sklapanja životnog partnerstva ostaje izopačen.

Narikače koje plaču nad izgubljenim pederima

Osim što ti videozapisi izvrsno hvataju najčešće homofobne komentare i s lakoćom sumiraju licemjerje heteroseksualnosti, svojom britkošću, inteligencijom i humorom potpuno poražavaju svaku opoziciju.

Dovoljno je pogledati urnebesne animacije ili komentar iz petog videa o incidentu sa zastavom da se stekne dojam koliko je lako zauzeti stranu: "Malo je falilo da vatra ne zahvati zastavu, ali štap od metle se pod teretom odgovornosti sam od sebe prelomio i pao poput kakve mlohave ćune."

pridetv kamen

Urnebesne su, primjerice, i figure narikača koje plaču nad izgubljenim pederima u posljednje dvije epizode koje izvrsno i sarkastično ubacuju narodnu tradiciju u queer kontekst.

...a čeka nas još epizoda

Uza sve to, poseban je užitak inkluzivnost Pride TV-a. U gotovo se svakom videu može čuti pokoji popratni komentar koji potvrđuje jednakost svih pripadnika LGBT zajednice i otvorenost za različite konstelacije intimnih odnosa.

Primjerice, u trećem je videu uključena poliamorija, u posljednjem videu prokomentirana je nepreglednost ljudske seksualnosti, a u svjetlu recentnog uspona TERF ideologije, osobito vesele česti trans-pozitivni komentari.

Od prvog videa koji se izruguje strahu od dijeljenih javnih toaleta unatoč činjenici da svi kod kuće posjeduju takav, do zadnjeg, sedmog videa s komentarom: – A di su tek problemi TERF-ica. – U glavi, ja bi rekla.

Nikolina Banić nam je otkrila da nas uskoro čeka još epizoda Pride TV-a u kojima će se tematski raspon još više proširiti. Naime, u narednim nastavcima ekipa će se pozabaviti prevođenjem esencijalne antiesencijalistice Judith Butler na zdravoseljački jezik.

Pretplatite se i vi na Pride TV i pomozite širenju rodne ideologije!

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.