www.stream-xnxx-porn.com

Treću godinu zaredom, u subotu, 25. lipnja, šareni bicikli proći će širim centrom Zagreba u prosvjednoj vožnji za povećanje vidljivosti LGBT+ osoba u javnom prostoru te skretanje pažnje na diskriminaciju i nasilje koje LGBT+ osobe trpe u društvu.

Podsjetimo, prvi Pride Ride uspješno je organiziran u pandemijskoj 2020. godini kad su javna događanja u Hrvatskoj uglavnom bila odogođena ili otkazana.

Odvija se u organizaciji inicijative Ponosni Zagreb, a projekt se provodi kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kroz program Centri znanja.

Zdravim načinom života do pravno uređene države

I ove godine, između ostalog, organizatori i organizatorice biciklističke povorke traže da policija sustavno prepozna ozbiljnost zločina iz mržnje, da se službenici i službenice u svim institucijama kontinuirano educiraju o LGBT+ temama te da se ostvari institucionalizirana podrška marginaliziranim i ugroženim skupinama.

Naglasak stavljaju i na pravo na pošteno suđenje koje je temelj pravne države jer svjedočimo kako suci i sutkinje u pravosudni proces ubacuju svoja osobna uvjerenja, pa čak i to da neki od njih ne budu prisutni na presudama jer sudjeluju u Povorkama ponosa!

Opis fotografije nije dostupan.

Pravna nesigurnost oduvijek je bila veliki problem LGBT+ osobama. Uslijed odluke Vrhovnog suda koje je utvrdilo da istospolni partneri i partnerice imaju pravo pristupiti zahtjevu za procjenu o posvojenju, bicikli će zazujati zagrebačkim ulicama i protiv propitivanja roditeljskih sposobnosti na temelju rodnih i seksualnih identiteta.

Pride Ride 2022. - plan i program

Za razliku od proteklih godina kad je okupljanje bilo pred Mimarom, ovaj put je ono zakazano za 17:00 u Parku dr. Franje Tuđmana uz druženje uz glazbu, vogue nastup i radove vizualnih LGBT+ umjetnika i umjetnica. Šarena biciklistička povorka službeno kreće u 18:00, a za sudionike bez bicikla koji žele biti dio ovog događaja osiguran je program u Parku.

Pride Ride će potom proći sljedećom rutom: prilaz Gjure Deželića - Trg Republike Hrvatske - Savska - Vodnikova - Mihanovićeva - Trg Kralja Tomislava (sjeverno prema Parku J. Strossmayera) - Hatzova - Draškovićeva - Boškovićeva - Zrinjevac (sjeverno prema Amruševoj) - Praška - Trg bana Josipa Jelačića - Ilica - ul. Republike Austrije - povratak u Park dr. Franje Tuđmana.

No photo description available.

Pozivaju se građani koji žive ili rade na ruti da pridonesu vidljivosti povorke postavljanjem zastava duginih boja ili bilo kojih drugih obilježja koja se vežu za LGBT+ zajednicu. Time se želi pokazati da su i LGBT+ osobe dio društva te da imaju podršku drugih građana.

A poslije na – Partycikl

Nakon lagane i ugodne vožnje za koju se očekuje da će trajati nešto manje od sat vremena, biciklisti će se ponovno okupiti na startnom mjestu gdje ih čeka čitanje proglasa te nastup Cure i Dečka. Razlaz skupa predviđen je za 20:15.

No, tu slavlju nije kraj jer u 21:30 h počinje Partycikl, zabava na tri plesna podija u AKC Medika. U dvorištu će se ponovno održati vogue nastup s dodatkom ballroom kulture čijim dijelom možete biti i vi tako što ćete plesno prohodati i pokazati svoj outfit prilagođen jednoj od kategorija!

Glazbu će do jutarnjih sati puštati Lesa & Nina, Tomas G, Vektor, Doxy, Metod i Tahikardija. Cijena ulaznica je 40 kn u pretprodaji odnosno 50 kn na dan događaja.

Stoga, ako već niste, pripremite bicikl za dugo, toplo ljeto i pridružite se ovogodišnjem Pride Rideu!

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.