Kako svaka akcija ima reakciju, kao što je gej prajd reakcija na društvenu nepravdu i sustavno maltretiranje LGBT+ osoba kroz dugu povijest, tako smo došli do akcijsko-reakcijskog vrhunca ljudske gluposti kad se na gej prajd reagira - strejt prajdom!

U Zagrebu se 8. listopada trebala organizirati prva hrvatska parada heteroseksualaca, odnosno parada seksualne većine koja od stoljeća sedmog uživa u svim pravima jer po njihovoj su mjeri skrojena čitava društva i zakoni, a tako je, naravno, i u Hrvatskoj.

Prema mišljenju onih koji su trebali koračati u toj tragikomičnoj paradi, pederi i lezbe “Božja su greška” jer se ne mogu razmnožavati. Mi smo, kako kažu, moderna rodnoideološka izmišljotina koja napada tradicionalnu obitelj i pokušava cijeli svijet odvesti na mjesto suprotno od raja te svojom jalovošću dokrajčiti ljudski rod.

Na njihovom webu heteropridehr.com čak iskače i dosadni prozorčić s pitanjem “Što znamo o rodnoj ideologiji?” Ti ljudi čitaju o pederluku valjda više nego mi sami.

Hetero parada trebala se održati pod sloganom “E pa nećete, e pa ne možete!”

No kome to zapravo smeta LGBTIQ populacija koja za svoja prava organizirano maršira posvuda u svijetu više od pedeset godina? Vidno uznemirenom Alinu Kavuru, starijim generacijama poznatijem po ulozi Dade u Smogovcima. U novije doba poznat je i kao dopredsjednik Gradske četvrti Donja Dubrava te bivši član HDZ-a iz kojeg je izišao nakon samo osam mjeseci jer je podržao prijedlog za sigurnost biciklističkog prometa koji je došao od inicijative Zagreb je naš.

Kao pokretaču Zagreb Straight Pridea, Kavuru je dosta rodne ideologije za koju smatra da joj nije mjesto u vrtićima i školama, aludirajući na dječju slikovnicu "Moja dugina obitelj" implementaciju spolnog odgoja u školama i općenito spomen morfema “homo” na koji se užasava jer u svom tom čitanju o kojekakvim ideologijama nije pročitao da riječ homo na latinskome znači "čovjek".

Zato se na društvenim mrežama jednom prilikom pohvalio selfijem uz natpis da je hetero i da voli vaginu.

May be an image of 5 people and text

Dakle, njegova hetero parada uopće nema veze s pravima heteroseksualnih osoba kao što je to slučaj s gej prajdovima u kojima LGBTIQ osobe glasno marširaju za svoja prava. Kavur se transparentno oslanja na naše ime i naš način ostvarivanja prava jer je vidio da funkcionira te tako pokušava djecu “spasiti od duginih boja”.

Hetero parada zapravo pokušava izbrisati pederluk

Povorke ponosa funkcioniraju zato što imaju smisla. Doista je, godine 2022. glupo ponavljati kako LGBTIQ osobe i dan-danas itekako imaju razloga strahovati od nasilja - od ubojstava i svih vrsta zlostavljanja do izbacivanja iz roditeljskih domova - isključivo zato što se ne uklapaju u heteropatrijarhalni mainstream. 

Stoga ne čudi da neki od nas bježe od ovakvih zadrtih stavova i sele s Balkana u zapadne zemlje u kojima se mogu držati za ruke na ulici i uživati u pravno reguliranom odnosu s istospolnim partnerom. 

I što sad taj Kavur zapravo hoće i što ga točno ugrožava?

Želi nam dati do znanja da se trebaju “poštovati prava velike većine građana koji ne žele rodnu ideologiju u vrtićima i školama”. Jedan nebitni strejt muškarac osjetio se ugroženim jer (i njegova) djeca napokon mogu vidjeti da postoje različiti putevi kojima mogu koračati kroz život.

Tko stoji iza 1. Zagreb Straight Pridea?

Kavur je službeno okupio svoje plačidrugove pod Udrugu Hrvatska Mati u kojoj se ne navodi kao važan član. Hrvatska Mati udruga je organizirana krajem 2021. godine s Ljiljanom Dragić kao predsjednicom, Sandrom Lončar kao tajnicom i odvjetnikom Dejanom Uljarevićem kao članom udruge.

Dragić i Lončar možda pamtite iz situacije roditelji-odgojitelji, a Uljarevića kao protivnika cijepljenja

Na web-stranici ove smiješne i nepotrebne parade navodi se i psihijatar Herman Vukušić, koji, između ostaloga smatra da je “epidemija rodne disforije kojoj svjedočimo u svijetu, Europi i Hrvatskoj, uvelike potaknuta promicanjem suludih ideja rodne ideologije“.

Imaju i jednog većeg igrača, poduzetnika Željka Tokića, koji im se pridružio jer je shvatio “koliko je postalo opasno za naše društvo ovo invazivno uplitanje LGBTIQ+ zajednica u živote većine dakle nas hetero. Nije mi bilo ni na kraj pameti da ću jednog dana morati braniti tu većinu od manjine“.

Hetero parada se neće održati, ali...

Kako stoji u objavi na Facebooku i web stranici događaja, strejt prajd neće se održati jer je organizator zatražio procjenu sigurnosti zbog "velikog interesa javnosti". Takav interes protumačili su kao potencijalni rizik za kršenje javnog reda i mira. U prijevodu, interes je ravan nuli, o čemu u trenutku objave ovog teksta govori i svega 12 komentara ispod spomenute objave.

Najavljuju “daljnje aktivnosti kroz tribine po gradovima te u gradu Zagrebu u zatvorenim dvoranama te kontroliranim uvjetima bez remećenja javnog reda i mira, uz daleko veći stupanj sigurnosti za sudionike“, a 8. listopada umjesto skupa u podne će održati konferenciju za medije na Trgu bana Josipa Jelačića.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.