U ponedjeljak, 22. rujna 2014. godine, na Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama,održat će se flash mob na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 20 sati. 

Cilj ovog flash moba jest ukazati na društveni problem zlostavljanja u vezama i poslati pozitivnu poruku uz promociju umjetnosti i stvaralaštva. Flashmob je skupina ljudi koja se iznenada sastaje na dogovorenom mjestu, izvede neobični i performans u kratkom vremenu, a zatim se raziđu.

Flash mob organizira Inicijativa "Gdje je ovdje ljubav”  sastavljena od studentica koje žele upozoritina problem nasilja u vezama mladih. Inicijativa "Gdje je ovdje ljubav“ želi informirati, educirati i osvijestiti mlade, prvenstveno srednjoškolce i srednjoškolke, o problemu psihičkog, verbalnog i emocionalnog nasilja u vezama kroz različite akcije.

Osim flash moba, Incijativa je organizirala u Zagrebu tribinu za mlade o nasilju pod nazivom "Ako me voliš napravit ćeš to“ na kojoj su gostovale predavačice iz Ženske sobe-Centra za seksualna prava i Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta koje su govorile o vrstama i posljedicama nasilja u vezama mladih, te predstavile svoja iskustva u radu na ovoj temi.

Inicijativa "Gdje je ovdje ljubav” nastala je u sklopu projekta "Mlade žene mijenjaju svijet“ u organizaciji CESI -Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, s ciljem osnaživanja  mladih žena za aktivno sudjelovanje u društvu i promociju rodne ravnopravnosti. Projekt se provodi uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih RH i Grada Zagreba. Više o Inicijativi "Gdje je ovdje ljubav“  možete saznati ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.