Svake se godine 23. rujna obilježava tzv. Bi Visibility Day, dan vidljivosti biseksualnih osoba. Taj se datum od 1999. obilježava nizom prigodnih događanja koji podsjećaju na mjesto biseksualne populacije unutar LGBT pokreta.

Kako izvještavaju strani mediji, proslave se održavaju diljem svijeta, SAD-u, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Njemačkoj, Australiji, Japanu, Belgiji, Švicarskoj,…

Zagreb Pride ovaj će dan obilježiti radionicom Queer2queer večeras u 19 sati, u AKC Medika.

Podsjeća se i na prošlogodišnje istraživanje EU agencije za temeljna prava (FRA) u kojem se zaključilo da su biseksualne osobe izložene većoj diskriminaciji na poslu. Jednako tako, biseksualne osobe smatraju da moraju kriti svoju spolnu orijentaciju u većem postotku od lezbijki i gej muškaraca. Biseksualne žene, pak, slabije prijavljuju slučajeve diskriminacije, pokazalo je navedeno istraživanje.

Inače, smatra se da biseksualne osobe čine oko polovinu LGBT populacije. Britanska organizacija Stonewall u svom je istraživanju došla do sličnih zaključaka kao i EU agencija, da je veća vjerojatnost da će biseksualne osobe zatajiti svoju spolnu orijentaciju na poslu od gejeva i lezbijki, zbog straha od diskriminacije.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.