Patricia Todd, demokratska zastupnica iz Alabame te prva lezbijka na toj poziciji, odlučila je stati na kraj svojim licemjernim kolegama.

U svjetlu nedavne odluke saveznog suda koji je poništio zabranu istospolnog braka u Alabami, Todd je odlučila povući dodatne poteze kako bi stala u obranu te odluke,. U objavi na svom Facebook profilu Todd je zaprijetila otkriti imena kolega političara koji se protive bračnoj jednakosti dok istovremeno varaju vlastite žene.

"Neću samo šutjeti i dopustiti zakonodavcima koji se zalažu za 'obiteljske vrijednosti' da slobodno uživaju u svojim preljubničkim aferama, a poznati su mi mnogi koji to rade. Javno ću prozvati i sve izabrane političare koji se 'skrivaju u ormaru"', napisala je Todd.

"Odustanite od licemjernog pozivanja na obiteljske vrijednosti ili ću vas javno prozvati"

Kako bi bila sasvim sigurna da je njezina poruka jasna, novinarima je još dodatno rekla kako je "u Montgomeryu poprilično poznato tko je od njih imao ili još ima preljubničku aferu". Na nedavnom javnom događaju svojim je pristašama poručila i kako je svjesna posljedica svoje odluke

"Poznato vam je kako sam bacila rukavicu u lice mojim izabranim kolegama i tražim da odustanu od licemjernog pozivanja na obiteljske vrijednosti ili ću ih javno prozvati. Drage ću volje ugroziti i vlastitu političku kampanju, jer ovo je borba našeg života, zbog toga sam se i kandidirala", poručila je Todd.

Njezini su protivnici dosad prilično uspješno ostvarivali zacrtane ciljeve i čini se kako su u Patriciji Todd konačno našli ravnopravnu suparnicu.

Todd kaže kako je neposredno nakon svoje objave počela primati prijetnje smrću, ali dodaje i kako se ne boji.

"U posljednjih nekoliko dana primila sam prijetnje smrću, a mnogi moji prijatelji zabrinuti su za moju sigurnost. Policija češće patrolira oko moje kuće, ugradila sam alarm i oprezna sam. Ali neće me prestrašiti toliko da se zatvorim u kuću, to im neću dopustiti", poručila je.

 

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.