Zbog usporedbe homoseksualaca s nametnicima stiže kaznena prijava zajednici braniteljskih udruga Šibensko-kninske županije, potvrdila nam je odvjetnica Zagreb Pridea, Natalija Labavić.

"Upoznati smo s tim priopćenjem i pokrenut ćemo kaznenu prijavu za kazneno djelo pozivanja na nasilje i mržnju. Ovog tjedna ćemo napisati prijavu protiv te udruge, jer sadržaj priopćenja definitivno ima elemente tog kaznenog djela", rekla nam je odvjetnica Labavić.

Naime, početkom siječnja zajednica braniteljskih udruga Šibensko-kninske županije objavila je priopćenje za javnost zbog javnog objavljivanja primanja vođe prosvjednika u Savskoj 66, stopostotnog invalida Đure Glogoškog, koje je prenio Braniteljski portal.

U tom su priopćenju najoštrije osuđene izjave premijera Zorana Milanovića i ministra branitelja Predraga Matića "kojima su oni nemoralno, neosnovano i bez imalo srama objavili primanja 100% HRVI Đure Glogoškog i prozvali ga državnim parazitom". Također su istaknuli da je objava primanja Đure Glogoškog nezakonita i protivna Zakonu o zaštiti osobnih podataka.

Od saborskog zastupnika iz Šibenika, Franka Vidovića, kojeg u priopćenju prozivaju za veleizdaju, zatražili su da javno objavi sva svoja primanja, kao i primanja članova uže obitelji. No, zabrinjavajuće je ono što su još zatražili od dotičnog zastupnika.

"Tko stoji iza tog portala? Znači radite u interesu tih navedenih?"

"Nadalje, molimo ga da kao sudionik časnog Sabora RH pokrene inicijativu za objavu registara udbaša, kosovaca, pedofila. Homoseksualaca, ratnih dezertera, ratnih profitera, homoseksualaca i ostalih nametnika."

Kako su se homoseksualci (i to dvaput zaredom) našli u istom košu s pedofilima, ratnim profiterima i "ostalim nametnicima"? I zašto ti branitelji traže od drugih da objavom nekakvog registra homoseksualaca također krše Zakon o zaštiti osobnih podataka, što sami zamjeraju premijeru i ministru ? Čime su se to homoseksualci zamjerili tim braniteljima? Odgovore na ta pitanja pokušali smo doznati od prvopotpisanog na navedenom priopćenju, Mladena Spahije,

Mladen Spahija, predsjednik Županijske zajednice udruga HVIDR-a Šibensko-kninske županije u početku je pristao razgovarati o priopćenju, no kad je čuo pitanja razgovor je krenuo drugim smjerom.

Nakon dobivenih odgovora na njegova pitanja "Za koga ste rekli da radite? A tko stoji iza tog portala? Znači radite u interesu tih navedenih?", dobivamo kratko i jasno: "E, onda mislim da nema komentara" bio je jedini odgovor koji nam je dao Mladen Spahija, nakon čega je prekinuo telefonsku vezu.

U svakom slučaju, i on i ostali potpisnici priopćenja odgovore će ipak morati dati policiji i državnom odvjetništvu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.