Australski Forum za brak (The Australian Marriage Forum), udruga koja se protivi bračnoj jednakosti promovirala je u nedjelju navečer novu TV-reklamu čiji sadržaj raspiruje strah dok su se stotine LGBT osoba i njihovih saveznika spremale na tradicionalnu L&G karnevalsku paradu u Sydneyu.

U toj se reklami pod nazivom "Misli na djecu" u trajanju od 42 sekunde tako može čuti kako se "omogućavanjem vjenčanja istospolnih partnera djeca prisiljavaju da odrastaju ili bez majke ili bez oca"; "stalno slušamo o bračnoj jednakosti, no što je s pravima djece na jednakost?"; "djeca imaju jednako pravo kad god je to moguće i na mamu i na tatu".

Tu je i poruka predsjednika Foruma, dr. Davida van Genda, koji je predstavljen kao "obiteljski liječnik" koji kaže: "Takozvani borci za bračnu jednakost prisiljavaju djecu na odrastanje ili bez oca ili bez majke. To nije jednakost za djecu, to nije brak".

Reklama potiče diskriminaciju

Direktor nacionalne organizacije Australian Marriage Equality Rodney Croome objavio je priopćenje u kojemu poručuje kako "kampanja Foruma za brak zapravo šteti brojnoj australskoj djeci koju odgajaju istospolni parovi jer potiče diskriminaciju prema njihovim obiteljima".

"Prema statističkim podacima, istospolni parovi trenutačno brinu o desecima tisuća djece i ta djeca zaslužuju istovjetne mogućnosti poput druge djece, uključujući i to da imaju vjenčane roditelje", izjavio je.

Također je dodao kako je ova antigej kampanja emitirana u potpuno pogrešnom trenutku, jer Australija je "društvo s rastućom svijesti o inkluzivnosti i poštivanju".

"Ova kampanja puna predrasuda s ciljem širenja straha, stoga može samo ojačati podršku bračnoj jednakosti, komentirao je Croome.

Televizija SBS odbila je emitirati dotičnu reklamu tijekom snimke parade. "Odlučili smo ne emitirati reklamu Foruma za brak tijekom prikazivanja karnevalske parade", poručila je uprava SBS-a protivnicima bračne jednakosti.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.