Daintree Paper, tvrtka za ručnu izradu papira iz Dublina pokrenula je doista originalnu kampanju uoči referenduma o bračnoj jednakosti u Irskoj 22. svibnja. Počeli su izrađivati konfete za vjenčanja iz homofobnih letaka protivnika istospolnih brakova.

Na tim se letcima nalaze ekstremne antigej poruke poput tvrdnje kako bračna jednakost "izlaže djecu sodomiji", a ako ste gej to znači da ćete zbog toga "sigurno dobiti karcinom", javlja Pink News.

Iz Daintreea su stoga odlučili u svoju ponudu uvrstiti nešto posebno, reciklirati te antigej pamflete i pretvoriti ih u nešto sasvim drugačije – konfete za vjenčanja istospolnih parova. Također su pozvali sve koji žele da im donesu bilo kakvu homofobnu literaturu, a zaradu od prodaje recikliranih konfeta proslijedit će u kampanju za bračnu jednakost, Yes Equality.

"Vjerujemo da se iz papira mogu praviti lijepe stvari. Kad se na papiru nađu isprintane neke uistinu ružne laži koje se koriste u kampanji oko referenduma za bračnu jednakost odlučili smo poduzeti nešto po tom pitanju. Želimo prikupiti sve negativne flajere, letke i druge print-materijale i reciklirati ih u nešto pozitivno, a sav ćemo prihod donirati za Yes Equality. Svaki put kad se isprinta neka ružna laž, mi ćemo iz nje napraviti prekrasne konfete", poručili su u reklami.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.