Hrvatska se i ove godine našla u društvu 50 zemalja svijeta koje će posebnim programima obilježiti IDAHOT - Međunarodni dan borbe protiv homo i transfobije 17.svibnja, kako bi se skrenula pozornost svekolike javnosti na nasilje i diskriminaciju koju doživljavaju LGBT osobe. Ovogodišnji je IDAHOT posvećen mladim LGBT osobama.

Najviše događanja, koja se odvijaju punih pet dana u sklopu IDAHOT tjedna od 13. do 17.svibnja, nudi Rijeka za što se već treću godinu zaredom pobrinula Lezbijska organizacija Rijeka LORI. “Živa biblioteka u akciji protiv predrasuda“  održat će se danas od 17 do 20 sati na Filozofskom fakultetu, a neki od “književnih naslova“ koje možete “posuditi“ su : lezbijka, gej, biseksualna osoba, transrodna osoba, osoba s invaliditetom, majka djeteta s poteškoćama u razvoju, Rom/kinja, Srpkinja, beskućnik, bivši/a ovisnik/ica, nogometašica, stand up komičarka.

U Rijeci pet dana za borbu protiv predrasuda, Poreč nudi dokumentarac i koncert, a Zagreb humor i Glasove ponosa

U petak, 15. svibnja na riječkom Korzu od 11 do 17 sati možete posjetiti edukativno-informativni štand udruge LORI, a u subotu 16-tog og na Arci Fiumani s početkom u 23 sata dođite na “Queer UP! Party b LORI“. Na sam Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije u nedjelju 17.svibnja na zgradi Grada Rijeke će se sada već tradicionalno zavijoriti zastave duginih boja.

U Poreču vas u petak 15.svibnja očekuje besplatna zabava uz dokumentarac i dobru glazbu u organizaciji Centra za građanske inicijative Poreč. Dokumentarac “Još jednom“ pogledajte od 20 sati na adresi Circolo - Zajednica Talijana, Trg slobode 6, nakon čega se zabavite od 22:30 u Habitat Caffeu, Obala Maršala Tita 3a na koncertu benda U pol’ 9 kod Sabe

“Još jednom“ je jednosatni dokumentarni film koji sažima sedam godina ljubavnih bura i brodoloma petero prijatelj(ic)a netradicionalnih ljubavnih života, njihova intimna previranja, propitivanja odnosa i veza i njihovog roka trajanja. Nakon projekcije slijedi razgovor autorske ekipe s publikom, koji će se dokumentirati i možda 'poroditi' neki novi film “o svima nama, o tome zašto i kako gledamo, i što i koga vidimo; o putovanju s filmom i pomoću filma; o publici (a svi smo nečija publika); o domovini koju treba upoznati da bi je se više, i lakše, voljelo", poručuju autori.

U Zagrebu se protiv homo i transfobije možete boriti smijehom, jer u nedjelju 17.svibnja dvije gej komičarke Marina Orsag i Martina Ipša pozivaju na zajednički stand up show program s “best of forama na LGBT tematiku i neke druge teme. Program u Studiju smijeha, Vlaška 92 počinje u 20:30 sati, a cijena ulaznice je 30 kuna.Podsjećamo vas i na program Glasovi ponosa/Pride Voices koji će se u organizaciji Zagreb pridea održati u utorak  19.svibnja u prostorima Internet kafića Cooltura/Sublink s početkom u 18 sati, a posvećen je mladim LGBT osobama iz Hrvatske.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.