Organizacija Freedom To Marry koja je vodila nacionalnu kampanju za ostvarenje bračne jednakosti u SAD-u objavila je emotivan video o svemu što je LGBT zajednica prolazila na dugom putu do ostvarenja potpune bračne jednakosti.

Video je predstavljen na prošlotjednoj proslavi u New Yorku, koju je organizacija održala povodom uspješne kampanje i vodi nas na put od razdoblja kad su gej osobe bile omražena manjina, pa sve do dana kad je i istospolnim parovima konačno dana mogućnost i sloboda da se vjenčaju. Nakon desetljeća nasilja i stigme, povijesna odluka Vrhovnog suda veličanstvena je pobjeda za sve lezbijke, gejeve, biseksualne i trans* osobe u SAD-u. 

 

U videu su prikazani neki od ključnih političkih i društvenih trenutaka za američku LGBT zajednicu zadnjih desetljeća, od dana krize nakon pojave AIDS-a, pa sve do odluke Vrhovnog suda. Pred vama je jedna prava videošetnja kroz povijest LGBT pokreta i podsjetnik na sve što je bilo i što još treba ostvariti.

"Uvjerili smo naciju da je ljubav - ljubav. To je bilo naše zajedničko putovanje, pokret mnogih, zajednička strategija koje smo se do kraja držali. Učili smo, gradili, povezali se i išli dalje ", jedna je od poruka iz videa. Uživajte!

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.