Ono o čemu su brojni analitičari i mediji špekulirali još od referenduma o braku 2013. godine, da Željka Markić ima ozbiljnije političke ambicije, potvrdila je i ona sama. Njezina udruga U ime obitelji na skorašnje će parlamentarne izbore ići samostalno, i to izvan bilo kakve koalicije.

To je Markić potvrdila Novom listu, rekavši kako je "preko 700.000 potpisa za referendum o braku snaga koju treba respektirati".

"Definitivno smo odlučili izaći na izbore sa samostalnom listom. Nismo još donijeli odluku u kojoj formi ćemo to napraviti – da li kroz nezavisne liste ili ćemo osnovati stranku 'U ime obitelji' kako bi ovaj naziv bio na izbornim listiću. Ali u svakom slučaju na izbore idemo samostalno, a o ovim i svim drugim detaljima odlučit ćemo u sljedećih desetak dana. Za referendum o braku skupili smo preko 700.000 potpisa i to je svakako snaga koju treba respektirati" rekla je dodavši kako će o detaljima javnost biti obaviještena u narednih 10 dana.

O svemu se za Hrvatski radio izjasnio i odvjetnik udruge, Krešimir Planinić, kazavši, među ostalim, kako "žele dati sposobne i vjerodostojne kandidate".

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.