Ono o čemu su brojni analitičari i mediji špekulirali još od referenduma o braku 2013. godine, da Željka Markić ima ozbiljnije političke ambicije, potvrdila je i ona sama. Njezina udruga U ime obitelji na skorašnje će parlamentarne izbore ići samostalno, i to izvan bilo kakve koalicije.

To je Markić potvrdila Novom listu, rekavši kako je "preko 700.000 potpisa za referendum o braku snaga koju treba respektirati".

"Definitivno smo odlučili izaći na izbore sa samostalnom listom. Nismo još donijeli odluku u kojoj formi ćemo to napraviti – da li kroz nezavisne liste ili ćemo osnovati stranku 'U ime obitelji' kako bi ovaj naziv bio na izbornim listiću. Ali u svakom slučaju na izbore idemo samostalno, a o ovim i svim drugim detaljima odlučit ćemo u sljedećih desetak dana. Za referendum o braku skupili smo preko 700.000 potpisa i to je svakako snaga koju treba respektirati" rekla je dodavši kako će o detaljima javnost biti obaviještena u narednih 10 dana.

O svemu se za Hrvatski radio izjasnio i odvjetnik udruge, Krešimir Planinić, kazavši, među ostalim, kako "žele dati sposobne i vjerodostojne kandidate".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.