U kakofoniji predizbornih poruka i obećanja kojima nas ovih dana zasipaju sa svih strana, Željka Markić se uspijeva istaknuti ponavljanjem obećanja koje je davnih dana dala sama sebi i "napaćenom hrvatskom narodu" kojem bi jedan od prioriteta na putu do blagostanja trebalo biti i ukidanje zakonskog rješenja za istospolne parove i obitelji.

Markić se, gostujući u Večernjakovom barometru, izjasnila o brojnim pitanjima među kojima su bili i "medijska blokada" njezine stranke U ime obitelji – Projekt domovina, zaštita nacionalnih interesa, migrantska kriza, privatizacija zdravstva, pravo na pobačaj i dakako, Zakon o životnom partnerstvu.

Očekivano, više je puta predstavila referendum o braku kao golem uspjeh njezine, tada inicijative, a kao vrijednosti za koje će se zalagati navela je "brak i obitelj, demokraciju, pravedan izborni sustav i borbu protiv korupcije".

Zakon o životnom partnerstvu je "kazna za birače"

Kao jedan od uvjeta za podršku budućoj vladi navela je ukidanje Zakona o životnom partnerstvu koji je "SDP nametnuo samo nekoliko mjeseci nakon što je gotovo 70 posto glasača zatražilo ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca", nazvavši to "kaznom za birače" jer su se "usudili suprotstaviti vlasti i reći javno i Ustavom zaštititi naše vrijednosti". Poručila je kako je Zakon o životnom partnerstvu štetan te da ga treba povući.

Na pitanje što misli o piluli za "dan poslije" i treba li, posljedično, ograničiti pravo na pobačaj, odgovorila je kako "u znanosti i medicini nema dvojbe oko toga da ljudski život počinje začećem, rasprava je jedino oko toga hoće li se čovjeku od začeća priznati pravo na život" te kako je za pravo na život.

Smatra i da bi bitne odrednice hrvatske vanjske politike trebale biti "stvaranje jačih veza sa zemljama poput Poljske, Slovačke, Mađarske s kojima dijelimo iskustvo života u totalitarnom komunizmu".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

+1 # Ivica 2015-10-28 21:54
zeljka, samo za tebe! https://www.youtube.com/watch?v=OK4fJhbRL1g
Odgovori | Report to administrator
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.