Katolički svećenik Krzysztof Charamsa, koji je nakon javnog priznanja da je gej otpušten iz Kongregacije za nauk vjere, poručuje kako samo revolucija predvođena gej kršćanima može promijeniti politički rat koji se vodi unutar Vatikana.

Govoreći u emisiji "Talk im Hangar 7" austrijskog TV kanala Servus TV, Charamsa je rekao kako se Crkva treba njemu ispričati.

"Poručio sam svojoj crkvi: ja sam gej i zahtijevam da me poštuješ. Nikoga neću tražiti oprost, pa ni tebe, draga crkvo. Ti si ta koja mene trebaš tražiti da ti oprostim zbog sve mržnje i ugnjetavanja koje sam osjećao kad nisam imao povjerenja u sebe, a služio sam tebi", rekao je.

Vatikan je "ubačen u politički rat" koji se bori protiv svega što katolički nauk propovijeda, kaže.

"Crkvu može promijeniti samo revolucija gej vjernika" 

"Teško je, ako ne i nemoguće u Vatikanu nešto promijeniti. Vatikan nije sposoban samostalno se osloboditi, potrebna mu je međunarodna pomoć u obliku kontrole i reforme. Neutraliziraju se svi koje je papa postavio na dužnost. Vatikan je institucija u kojoj vlada papa-fobija", otkriva.

Što se tiče načina na koji bi se situacija mogla promijeniti, Krzysztof Charamsa smatra kako je to moguće jedino nekom vrstom revolucije ili kako je to nedavno rekao za Washington Post, "Katolička crkva treba vlastitu verziju Stonewalla", prenosi Gay Star News.

"Uvjeren sam kako je Crkvi potrebna revolucija homoseksualnih vjernika koji su doživjeli diskriminaciju i čiji su životi uništeni. Ovih dana dobivam brojne mejlove i pisma u kojima mi se vjernici otvaraju i govore: konačno. Konačno se pojavio netko tko je rekao Crkvi - dosta je bilo", poručuje Charamsa.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.