U Ljubljani je danas pokrenuta kampanja "Čas je ZA" uoči referenduma o zakonu o bračnoj jednakosti koji će se u Sloveniji održati 20.prosinca. U kampanji sudjeluju brojne parlamentarne stranke, udruge psihologa i pedijatara, druge nevladine udruge, poput Legebitre i Amnesty International Slovenije, te osobe iz javnog života koje će svoj glas dati ravnopravnoj mogućnosti braka za sve.

"Ljubav, brak i obitelj su temeljne vrijednosti slovenskog društva, a glasanjem za zakon o bračnoj jednakosti pokazat ćemo kako su ove vrijednosti važne za svakog od nas", navodi se na web stranici kampanje "Čas je ZA", koja je danas poslijepodne javnom promocijom pokrenuta u Ljubljani.

Ističu kako se glasanjem za izmjenjeni Zakon o bračnoj zajednici i obiteljskim odnosima na prosinačkom referendumu glasa "za ljudska prava i obiteljske vrijednosti" , koje se ovim zakonskim promjenama šire na sve građane i građanke.

"Vrijeme je da u temeljnim vrijednostima slovenskog društva, među kojima je i mogućnost braka, uživaju svi - bez iznimke. Biram društvo koje sve zaljubljene parove tretira jednako, biram društvo u kojemu se svi mogu vjenčati s onima koje vole", poručuju iz kampanje "Čas je ZA".

"Dokazano je kako različiti oblici obitelji nemaju izravan utjecaj na razvoj djeteta", poručila je prilikom promocije početka kampanje Ljubica Marjanović Umek iz Društva psihologa Slovenije. 

 

Podsjetimo, slovenski Ustavni sud je odobrio održavanje referenduma o Zakonu o bračnoj zajednici i obiteljskim odnosima na inicijativu prokatoličke koalicije Za otroke gre i time poništio odluku slovenskog parlamenta koji je ranije odbio takav zahtjev.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.