"Osim što degradira skoro milijun građana koji su se na referendumu o braku jasno izjasnili, Zakon o životnom partnerstvu na neki način narušava hrvatske tradicionalne vrijednosti, i vjerske, uostalom, koje definiraju brak kao zajednicu muškarca i žene", kazao je Robert Balić iz stranke HSP Ante Starčević.

U Dnevniku televizije N1 najavio je i kako će oni "svakako potaknuti inicijativu za ocjenu ustavnosti tog zakona, i na neki način poništenje tog zakona", a u toj plemenitoj namjeri trebao bi im se pridružiti i Hrast.

Je li to jedna od "reforma" novovladajućih "stručnjaka" tek nam ostaje vidjeti, a iz Zagreb Pridea poručuju, kao što su rekli i nama, da će u slučaju pokušaja ukidanja Zakona, "Prajd biti svaki dan".

"Hrvatska je članica EU, postoji EU Sud pravde tako da u tom slučaju bilo kakvo čeprkanje po stečenim pravima je pravno neodrživo, a s druge strane mogu očekivati žestok otpor nas građana i građanki", poručio je Marko Jurčić.

Zastupnik HSLS-a Dario Hrebak reagirao je na Facebooku, napisavši da "ne zna je ovo neki spin, jer za takve najave nije čuo", ali "da HSLS takav zahtjev sigurno neće podržati".

Videoprilog u cijelosti možete pogledati ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.