Stand up komičar i vloger, Jasmin Džemiđić, u novom se videoblogu bavi temom diskriminacije LGBT osoba u BiH tako da je okrenuo uobičajenu situaciju - pitajući strejt parove ono što obično pitaju gej parove. Jer, kako kaže, protiv vlastitih predrasuda i diskriminacije najbolje se borimo stavljajući se u poziciju druge osobe.

U svom novom, trećem po redu, videoblogu stand up komičar iz Sarajeva, Jasmin Džemiđić, govori o diskriminaciji LGBT populacije u BiH i postavlja pitanje što bi se dogodilo u obrnutoj situaciji - kad bismo živjeli u netolerantnom heterofobičnom društvu, piše diskriminacija.ba.

Džemiđić u vlogu ističe podršku povorkama ponosa, pa kaže: "To su ljudi koji promoviraju ljubav, sreću, ne vidim razloga da izađeš na ulicu i maltretiraš te ljude", te poručuje kako se protiv vlastitog licemjerja i predrasuda najbolje boriti tako da se "staviš u tuđe cipele".

"Najbolji način da shvatiš, svi mi, prvo ja, pa bilo tko, da shvatimo kako činimo ogromnu grešku je da se na neki način stavimo u poziciju tih osoba. Zamisli, jarane, da sad osoba koja je homoseksualne orijentacije počinje postavljati pitanja koja ti postavljaš njoj?", zapitao je sve homofobe.

Kako bi to izgledalo pogledajte u njegovom videoblogu "Diskriminacija III".

Taj je stand up komičar poznat i kao aktivan član Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječje paralize, a nastupa u Magacin Cabareu u Sarajevu.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.