www.stream-xnxx-porn.com

Švicarska desničarska stranka Kršćanski demokrati želi progurati referendum o tome treba li bračnim parovima odobriti poreznu olakšicu, no LGBT aktivisti upozoravaju kako bi se glasovanjem za tu inicijativu omogućilo da brak bude definiran kao isključiva zajednica muškarca i žene.

Birači/ce će 28. veljače glasovati o tome trebaju li bračni parovi u Švicarskoj plaćati jednake poreze kao i parovi u izvanbračnim zajednicama, no aktivisti za LGBT prava ističu kako kroz taj referendum protivnici gej brakova planiraju kroz mala vrata provesti ustavnu zabranu bračne jednakosti, piše GayStarNews.

Kršćanski demokrati pokrenuli su i građansku inicijativu kojom žele ukinuti, kako je nazivaju "bračnu nejednakost" uz slogan "Za parove i obitelj - protiv kazne za brak". No umjesto da osiguraju bračnu jednakost, ovom inicijativom žele uvesti definiciju u švicarski Ustav prema kojemu će se brak definirati isključivo kao zajednica između muškarca i žene. Zvuči poznato?

"Brak je ekonomska zajednica koja ne može biti diskriminirana drugim načinom života"

Naime, ako referendum bude uspješan, u članak 14. Ustava bit će dodana ova rečenica: "Brak je održiva i uređena zajednica između muškarca i žene".

"S fiskalnog stajališta, brak je ekonomska zajednica koja ne može biti diskriminirana drugim načinom života, posebice po pitanju poreza i socijalnog osiguranja", poruka je inicijative čiji pokretači računaju na to da će bračni parovi staviti svoje interese ispred podrške LGBT osobama u Švicarskoj.

Zbog toga je koalicija LGBT i udruga civilnog društva te političkih stranaka pokrenula kampanju na francuskome, njemačkome i talijanskome jeziku kako bi upozorili na posljedice glasovanja za ovu inicijativu, dok ILGA Europe podiže svjesnost o ovom problemu na engleskome govornom području.

"Prihvaćanjem ove popularne inicijative zaustavit će se aktualni politički proces prema bračnoj jednakosti. Iako istospolni parovi u Švicarskoj mogu sklopiti životno partnerstvo, negativan ishod ovoga glasovanja mogao bi im uskratiti beneficije koje proizlaze samo iz bračne zajednice", upozorava ILGA Europe.

Švicarska je nešto sporija u priznavanju jednakosti LGBTI osoba od brojnih susjednih zemalja usprkos tome što je homoseksualnost legalna u pojedinim dijelovima te zemlje još od 1798., a u čitavoj državi od 1942. godine. No, da bi ovaj prijedlog prošao, prema švicarskom zakonu treba biti izglasan većinom glasova u svim kantonima.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.