Globalna neprofitna organizacija Planting Peace ovog je tjedna proglasila Antarktiku prvim LGBT-friendly kontinentom na svijetu uz poruku kako se neće prestati boriti za LGBT prava sve dok "sve seksualne i rodne manjine ne ostvare temeljna prava u svim dijelovima svijeta".

Antarktika je poznata po izuzetno niskim temperaturama, pingvinima, a od sada i po tome što je "prvi LGBT-friendly kontinent na svijetu", barem je to tako što se organizacije Planting Peace tiče.

Članovi te globalne neprofitne organizacije, koja je osnovala i Equality House u SAD-u, nedavno su putovali diljem Antarktike noseći Pride zastavu kako bi na simboličan način proglasili puna ljudska prava za LGBT osobe koje tamo žive ili one koji samo posjećuju taj kontinent. Tom su gestom ujedno željeli podići i svjesnost o potrebi za osiguranjem jednakosti za sve queer ljude na globalnoj razini.

"Putovao sam Antarktikom kako bih sudjelovao u širenju poruke o potrebi ostvarenja temeljnih ljudskih prava za LGBT zajednicu. Bila mi je čast nositi Pride zastavu diljem Antarktike, a Planting Peace će se boriti za LGBT prava sve dok sve seksualne i rodne manjine na ostvare potpuna i temeljna prava u svim dijelovima svijeta", rekao je Aaron Jackson, predsjednik Planting Peacea za Huffington Post.

Ta je organizacija do sada poduzela niz izravnih akcija uključujući postavljanje gigantskog reklamnog plakata u rodnom gradu Kim Davis, službenice koja je postala svjetski poznata nakon što je zbog vjerskih uvjerenja odbila izdavati dozvole za vjenčanje istospolnim parovima nakon proglašenja bračne jednakosti u čitavom SAD-u.

Osnovali su i vode Equality House gdje osmišljavaju i provode čitav niz protestnih akcija, najčešće protiv tamošnje baptističke crkve, a među ostalim su organizirali i fiktivno vjenčanje između Dumbledora i Gandalfa.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.