Nakon objave teksta u tjedniku Novosti o povezanosti ministra Zlatka Hasanbegovića s NDH glavni urednik Ivica Đikić svakodnevno je izložen uvredama i prijetnjama, kojima, kako je rekao za CroL.hr, ne pridaje posebni značaj. No, nakon što su mu kao promotoru nove Goldsteinove knjige zaprijetili incidentom, izdavačka kuća je odlučila zatražiti i policijsku zaštitu na ovotjednoj promociji.

Iako su u redakciji tjednika Novosti već naviknuti na uvrede koje im raznorazni nezadovoljnici objavljenim tekstovima upućuju putem mejlova, društvenih mreža ili telefonski, to se intenziviralo nakon objave teksta o povezanosti ministra Zlatka Hasanbegovića s NDH, rekao je glavni urednik Novosti Ivica Đikić za CroL.hr.

"Do sada nisam shvaćao to kao prijetnje, već kao psovke i uvrede pa nisam prijavljivao policiji. Nije to ništa neuobičajeno. To su pisma, uvrede, zovu u redakciju, pišu mejlove, šalju poruke preko Facebooka, nisam ništa od toga shvatio ozbiljno, to je nečija potreba da psuje i vrijeđa", kaže Đikić.

Đikiću zaprijetili incidentom na promociji Goldsteinove knjige, izdavač zatražio policijsku zaštitu

Potvrđuje nam kako se ta negativna praksa nakon objave teksta o povezanosti ministra kulture Zlatka Hasanbegovića s NDH ipak znatno intenzivirala, odnosno uvrede i prijetnje pristižu, kako kaže, "na dnevnoj bazi".

No, zbog zadnjeg prijetećeg pisma u kojoj mu agresivni anonimci najavljuju i dolazak na promociju nove knjige Slavka Goldsteina "Jasenovac-tragika, mitomanija, istina" koja će biti predstavljena 8. travnja, a na kojoj Đikić sudjeluje kao promotor, izdavačka kuća Fraktura prijavila je prijetnju zagrebačkoj policiji i zatražila policijsku zaštitu tog javnog okupljanja.

"Zaprijetili su da će napraviti incident. Intenzivne prijetnje su počele od tog teksta o Hasanbegoviću , iako su bile i prije zbog raznih stvari. Ja sam sve to ignorirao, više su to bile uvrede, a sad je to konkretna prijetnja i to jednom javnom događaju što se nije moglo ignorirati da se čovjeka poput Goldsteina ne izloži tako nečemu. To je policiji prijavljeno voljom izdavača knjige i autora, bit će dosta ljudi pa da ne dođe do incidenta", kaže nam završno Đikić.

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.