Diplomat stacioniran u Zagrebu izjavio je za talijanski Il Piccolo kako mu je teško zamisliti mirnu suradnju s Ministarstvom kulture dok mu je na čelu Zlatko Hasanbegović. Također ističe kako će veleposlanstva nastaviti suradnju s civilnim društvom i različitim akterima iz svijeta kulture.

"U ovoj fazi, niti jedna zemlja EU nije, prema mojim saznanjima, javno izrazila svoj stav vezano za Hasanbegovića", navodi diplomatski izvor talijanskog lista, koji, međutim, dodaje kako je jasno da su neke zemlje jako zabrinute, piše N1.

Diplomati najavljuju nastavak suradnje s civilnim društvom

"Vjerojatno će biti vrlo teško za te zemlje zamisliti mirnu suradnju s Ministarstvom kulture, ako takva osoba ostane na čelu. Naprotiv, mi ćemo nastaviti našu suradnju s civilnim društvom i s različitim akterima iz svijeta kulture", navodi diplomat.

Članak je objavljen povodom lekcije predsjednice Kolinde Grabar Kitarović diplomatima da se ne miješaju u unutrašnje stvari Republike Hrvatske, povodom njihovog diskutiranja o slobodi medija u Hrvatskoj.

"Radi se o neimenovanom izvoru iz Hrvatske. Uvažavam svačiju zabrinutost, ali ova je potpuno neutemeljena", kazao je Hasanbegović nakon novinarskog pitanja o ovom stavu iznesenom u Il Picollu.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.