U još jednom u nizu govora kojim se bez imalo srama upliće u privatnost obitelji, pod izlikom kako želi potaknuti rast nataliteta, jer, smatra kako "svaka žena treba roditi najmanje troje djece", turski lider Recep Tayyip Erdoğan ponovno nije birao riječi pa je tako žene koje nemaju djece nazvao "manjkavima" i "nepotpunima".

Zaposlene žene "negiraju svoju ženstvenost" i "činjenica da žena radi ne bi je trebala spriječiti da bude majka", izjavio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan u govori pred Udruženjem turskih žena i demokracije, piše Independent.

Ponovio je, očito mu posebno omiljenu izjavu, kako bi svaka žena trebala roditi barem troje djece, jer, smatra Erdogan, one bez djece su "manjkave" i "nepotpune".

Kontracepcija je "izdaja", pobačaj "ubojstvo", rodna ravnopravnost "neprirodna"

U zadnjih 16 godina broj stanovnika Turske narastao je za 10 milijuna i danas ta zemlja ima oko 79 milijuna stanovnika, a autokratski je lider u govoru istaknuo kako želi da se taj rast nastavi dok će se on "pobrinuti za gospodarski rast i politički utjecaj".

"Snažne obitelji stvaraju snažne nacije", kazao je, dodavši kako u ostvarenju "velikih ciljeva" treba sudjelovati "svaki član zajednice". U prošlotjednom govoru na državnoj televiziji Erdogan je izjavio i kako planiranje obitelji i kontracepcija, koju naziva "izdajom" - "nisu za muslimanske obitelji"

Pobačaj smatra ubojstvom, jer "nema velike razlike u tome ubijete li dijete u majčinoj utrobi ili nakon rođenja", a poznata je i njegova izjava kako je ravnopravnost žena i muškaraca "neprirodna".

Podsjetimo, prilikom posjete turskog predsjednika Hrvatskoj u travnju, Inicijativa Dobrodošli! i Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske CROSOL organizirali su prosvjed protiv Erdogana. Upozorili su tada kako je "gospodarska korist za Hrvatsku krajnje sumnjiva i nejasna, no zato su podaci i dokazi o kršenju cijelog niza ljudskih prava u Turskoj itekako potvrđeni i poznati", te dodali kako hrvatske vlasti "primajući ovog diktatora u svoju zemlju pod izlikom gospodarskih investicija ignoriraju sva kršenja ljudskih prava koja su posljedica Erdoganovih politika".

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.