Prvi hrvatski gej Youtuber, Renato Samardžić, objavio je na svom kanalu video s ovogodišnjeg Zagreb Pridea, pod nazivom "Severina, prijateljice, dobrodošla u klub!". A osim Severine, Renato je u šetnji do parka Ribnjak popričao s brojnim sudionicima Povorke ponosa.

Ogrnut zastavom duginih boja, prvi i zasad jedini hrvatski gej Youtuber, Renato Samardžić, u šestominutnom videu vodi nas, na svoj prepoznatljiv način, kroz 15. zagrebačku Povorku ponosa, od Mimare do parka Ribnjak.

Na početku je susreo Makedonku koja je došla u Zagreb podržati Prajd, a na pitanje kakvo je stanje u njenoj zemlji, rekla je kako je "suvišno pričati o tome", na što joj je Renato zaželio dobrodošlicu i dobru zabavu.

Severina: 'Nakon 15 godina sloboda izgleda lijepo'

Hrvatskoj publici već dobro poznati stand up komičar, Daniel-Ryan Spaulding, otkrio mu je kako mu se ne sviđa riječ "peder", a nakon njega Renato je kratko popričao i s najslavnijom sudionicom jubilarnog Zagreb Pridea, Severinom.

Ona mu je rekla kako je došla na Prajd "za obitelj, zbog obitelji, zato što ćemo koračati za muško-ženske obitelji, za žensko-ženske obitelji, za muško-muške obitelji, za samohrane majke i očeve. Ja mislim da svi trebaju ljubav i svi trebaju obitelj".

Dodala je kako sudjeluje u Povorci ponosa jer su je pozvali, a ona je "imala potrebu doći" , te kako "nakon 15 godina sloboda izgleda lijepo" zaključivši da "mi, većina, trebamo zaštititi manjinu u Hrvatskoj, dati im ista prava". 

 

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.