Nakon nedavnih masovnih prosvjeda protiv bračne jednakosti u Meksiku tamošnji predstavnici Katoličke crkve otišli su i korak dalje te napali Nacionalno vijeće za suzbijanje diskriminacije, Conapred, zbog prijedloga da se zabrani tzv. konverzivna terapija za "liječenje homoseksualnosti".

Glasnogovornik Katoličke crkve u Meksiku, Hugo Valdemar, prilično se zapjenio prilikom nedavnog gostovanja na jednoj katoličkoj televiziji i ustvrdio kako se "Crkva progoni". Nakon što je državna agencija Conapred nedavne prosvjede protiv bračne jednakosti ocijenila "krajnje diskriminirajućima", Valdemar je žestoko uzvratio.

"To su ozbiljne stvari, država sada određuje seksualno ponašanje građana i zabranjuje svaki pokušaj vraćanja u normalno stanje. Država zabranjuje roditeljima da pomognu svojoj djeci riješiti seksualne dvojbe i zabranjuje homoseksualcima da se promijene ali ako požele promijeniti spol država će i financirati tu grozotu, to je doista dijabolično", rekao je.

Ustvrdio je i kako će država zatvoriti sve koji se protive "gej diktaturi", piše teleSUR.

Conapred je zamolio svećenstvo da se suzdrže od komentiranja legitimnosti uvođenja bračne jednakosti nakon stalnih napada od strane katoličkih čelnika i srodnih organizacija poput Nacionalne fronte za obitelj (Frente Nacional por la Familia) koje su pokrenule prosvjede protiv prijedloga meksičkog predsjednika Enriquea Peña Nieta da se ozakoni bračna jednakost u čitavoj zemlji.

Iako je Katolička crkva istaknula kako oni ne promiču prosvjede, brojni svećenici su upravo to učinili a mnogi od njih su i predvodili demonstracije u pojedinim gradovima čime su napali sekularnost države. Meksički antigej pokret najavljuje i središnji veliki prosvjed koji bi se trebao održati 24. rujna u Mexico Cityu, koji je diljem svijeta poznat kao središte gej kulture.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.