www.stream-xnxx-porn.com

Oko dvije stotine ljudi u srijedu se okupilo pred kućom budućeg potpredsjednika SAD-a Mikea Pencea, a povod je bio "Queer Dance Party at Mike Pence's House". Nosili su zastave duginih boja te transparente s natpisima "Queer Love", "Trans Power" i druge.

Događaj je bio najavljen na Facebooku, pa je uoči te plesne demonstracije četvrt u Washingtonu D.C., kamo je Pence preselio nakon predsjedničkih izbora u studenom, bila prepuna policije. Premda Pence u vrijeme okupljanja nije bio kod kuće, to nije spriječilo demonstrante u plesu i pjevanju, javlja USA Today.

Bivši guverner i senator iz Indiane, Mike Pence, vjeruje kako bi brak trebao biti samo zajednica žene i muškarca, a u karijeri je imao više homofobnih istupa. Pažnju je privukao i u proljeće 2015. godine, kad je u Indiani potpisao Zakon o uspostavi religijskih sloboda (RFRA - The Religious Freedom Restoration Act) koji je služio tomu da se privatne osobe i poslovni subjekti "zaštite od djelovanja koja su suprotna njihovim osobnim religijskim vjerovanjima".

Istospolne parove koji su se željeli vjenčati Pence je htio slati u zatvor

Ali to nije sve. Premda nikad nije eksplicitno zagovarao terapiju "liječenja" homoseksualnosti, na web stranici njegove kampanje iz godine 2000. stoji kako bi dio državnog novca trebalo izdvojiti i za tu svrhu. Štoviše, novac je, po njemu, trebalo preusmjeriti iz programa Ryan White za prevenciju HIV-a/AIDS-a, u "institucije koje nude pomoć onima koji žele promijeniti svoje seksualno ponašanje".

Godine 2013. je pak potpisao zakon kojim bi se istospolni parovi koji bi u Indiani tražili dozvolu za vjenčanje kažnjavali zatvorom, a iza rešetaka bi završili i matičari i matičarke te svećenici koji bi se drznuli takve parove vjenčati.

Stoga su LGBT aktivisti i njihovi podržavatelji zabrinuti zbog politika kakve bi Pence mogao zagovarati na visokoj funkciji koju preuzima u petak.

Podsjetimo, svečanost inauguracije Donalda Trumpa bit će zasjenjena, između ostalog, i zbog planiranog Ženskog marša na Washington. Osim toga, inauguraciji je odbilo prisustvovati 65 demokratskih zastupnika i zastupnica, a isto je napravio i niz glazbenika i glazbenica. Među njima su Celine Dion, Charlotte Church, Elton John, Moby i Rebecca Ferguson.

Od 20. prosinca prošle godine do danas, zaprimljeno je 20 zahtjeva za javna okupljanja, odnosno demonstracije protiv Donalda Trumpa u vrijeme njegove inauguracije.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.