Veleposlanici ili zamjenici veleposlanika petnaestak zemalja akreditiranih u Hrvatskoj pridružit će se zagrebačkoj Povorci ponosa u subotu, 10. lipnja, a poručuju i kako na taj način izražavaju zajedničko vjerovanje u (ljudska) prava LGBTI osoba da žive slobodno, bez izraza prezira, zlostavljanja, diskriminacije ili nasilja.

"Hodajući u Zagreb Pride povorci slavimo različitost i toleranciju i iskazujemo podršku zajednici koja, i danas, može postati žrtvom. Naše su se zemlje, kao i Republika Hrvatska, odmakle od pogrešaka i predrasuda iz prošlosti. No svi zajedno možemo učiniti više", kažu i dodaju:

"LGBTI osobe i dalje nisu sigurne i slobodne. Zagreb Pride – i Povorke ponosa diljem svijeta – ne traže nikakva posebna prava. Ovakve se manifestacije održavaju sve dok LGBTI osobe ne budu imale ista prava, dostojanstvo i poštovanje kao drugi – ništa više ni manje od toga. Diplomati diljem svijeta, sudjelujući u sličnim događajima, zastupaju univerzalna ljudska prava", navode u svom priopćenju za medije.

Predstavnici veleposlanstava sastat će se u subotu u 15.45 ispred Mimare gdje će se pridružiti Zagreb Pride povorci.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.