"Coming out nije obaveza LGBT osoba, to je privilegij hrabrih koji žele živjeti u skladu sa svojim identitetom i njime se ponositi", stoji, između ostalog, u predgovoru zbirci kratkih priča na temu "izlaska iz ormara", u izdanju srpskoga gej magazina Optimist i magazina za promociju čitanja Bookvar.

 "Imam nešto da ti kažem", zbirka je nastala iz priča pristiglih na natječaj koji su organizirali Optimist i Bookvar. Od 165 priča odabrano je njih 66, a najboljom je proglašen "Povratak iz Brizbejna" Dušana Radakovića.

Zbirku su priredili Milan Aranđelović i Predrag Azdejković, a izdavanje je podržao Ured za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije u okviru projekta "Stvaranje tolerancije i razumijevanja prema LGBT populaciji u srpskom društvu".

Kako se navodi, nadaju se da će ove priče, iako mnoge nisu osobne niti istinite, mnogima olakšati proces autanja, uliti samopouzdanje i optimizam, a strejt ljudima pokazati iskustva LGBT osoba i pridonijeti boljem razumijevanju.

Zbirku "Imam nešto da ti kažem" možete besplatno preuzeti ovdje.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.