Neki od najutjecajnijih medija u Australiji, PEDESTRIAN.TV, Broadsheet, VICE, Junkee i FBi Radio "ugasit" će aktivnosti na svojim društvenim mrežama na jedan dan kako bi svoju, najvećim dijelom mlađu publiku, potaknuli da se uključi u glasanje o bračnoj jednakosti. Njihov primjer slijedi MTV koji u tom razdoblju prestaje s emitiranjem.

Trenutačno se u Australiji vodi bitka za ozakonjenje bračne jednakosti, a ovisno o odluci Visokog suda sljedećeg mjeseca, organizirana je neobvezujuća poštanska anketa o tom pitanju. Tako će se građanke i građane Australije pitati za mišljenje treba li se u toj zemlji ozakoniti bračna jednakost. Ako većina odgovori potvrdno, parlament potom može o tome glasati.

Još jedan dan za prijavu, nedostaju mladi

Anketni obrasci bit će poslani svima s pravom glasa, no rok za upis i ažuriranje podataka na stranici australskog izbornog povjerenstva jest četvrtak, 24. kolovoza. U dva tjedna otkako je ta poštanska anketa najavljena, registriralo se 36.000 ljudi, a više od njih 434.000 ažuriralo je svoje podatke, javlja Gay Star News.

Ipak, nedostaje pola milijuna ljudi u dobi između 18 i 39 godina. Zato je MTV Australia odlučio prekinuti emitiranje na dan 24. kolovoza između 6:00 i 18:00. Konkretno, neće se moći gledati MTV, MTV Music, MTV Classic i MTV Dance, a umjesto uobičajenog programa ti će kanali emitirati poruku kojom će publiku potaknuti na prijave, zajedno s odgovarajućim poveznicama, a isto se već sad može vidjeti na internetskoj stranici MTV.com.au.

Vice MTV

"Kao vodeći brend za zabavu mladih koji podržava inkluzivnost i jednaka prava za sve Australce, MTV želi potaknuti mlade da sudjeluju i daju svoj glas u poštanskoj anketi", stoji u izjavi Simona Batesa, šefa MTV Asia Pacific.

Pet gore spomenutih medija odlučilo je poduzeti ove korake jer smatraju da je borba za bračnu jednakost važna.

"Riječ je o možda najvažnijoj društvenoj bitci u posljednjem desetljeću, pa činimo upravo to", napisali su u zajedničkoj izjavi za javnost dodavši kako mladima žele poslati jasnu poruku da se u nju uključe.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.