Prošlog tjedna je u hrvatskom sportskom klubu u New South Walesu održan skup pod nazivom "DA za bračnu jednakost" u sklopu kampanje za ozakonjenje istospolnog braka u Australiji, a skupina aktivista za tu se prigodu fotografirala. Sve to ne bi bilo neobično da ih s uokvirenih slika na zidu ne "promatraju" Ante Pavelić i Franjo Tuđman.

Tu je informaciju portalu dnevnik.ba poslao čitatelj, kazavši kako je u tom događaju sudjelovala velika skupina aktivistkinja i aktivista koji su razmjenjivali iskustva i pričali o traženju u svog mjesta pod suncem u kontekstu predstojećeg plebiscita o pravu na istospolni brak.

Hrvatski klub The Croatian Wickham Sports Club redovito ustupljuje svoje prostorije na korištenje raznim lokalnim udrugama.

Inače, piše dnevnik.ba, u klubu se nalazi i karta NDH koja nije vidljiva na fotografijama. No, tu je nekoliko fotografija na kojima se jasno vide Pavelić i ustaški grb.

"Što bi im kolege iz Hrvatske rekle na ovo sve, nije poznato, no zasigurno se ne bi dobro uklopili ni u ustašku niti LGBT-aktivističku ekipu", zaključuje dnevnik.ba.

Well done to everyone that attended last nights community forum in support of marriage equality

Posted by Novocastrians for Equality on Wednesday, 6 September 2017

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.