Predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić Crol.hr-u je uputila zahtjev za objavljivanjem ispravka koji u nastavku prenosimo u cijelosti.

 "Dana 14. studenog 2017. godine objavljen je članak autora/ice I. To. na portalu www.crol.hr pod naslovom "Srednjoškolci i LGBT prava: 'Oni su preslika društva gdje ima onih koji glasno siju mržnju i onih koji s neodobravanjem šute'" u kojem se g. Krešimira Planinića, člana Upravnog odbora udruge U ime obitelji, i mene kao predsjednicu udruge etiketira i difamira kao one koji 'glasno siju mržnju i netrpeljivost', čime se naštetilo našoj časti i ugledu. Sukladno odredbama članka 40, 41 i 42 Zakona o medijima (NN br. 59/2004, 84/2011 i 81/2013), pozivam Vas da u cijelosti, na istim stranicama, objavite sljedeći ispravak:

U članku od 14. studenog 2017. godine pod naslovom Srednjoškolci i LGBT prava: 'Oni su preslika društva gdje ima onih koji glasno siju mržnju i onih koji s neodobravanjem šute' gđu Željku Markić, predsjednicu udruge U ime obitelji i g. Krešimira Planinića, člana Upravnog odbora udruge, neistinito se etiketira i difamira kao one koji 'glasno siju mržnju i netrpeljivost' u društvu.

U ime obitelji, gđa Željka Markić i g. Krešimir Planinić osuđuju netrpeljivost i govor mržnje prema bilo kojem pojedincu ili skupini u društvu te se putem svojih brojnih aktivnosti – od demokratizacije društva, zaštite i promicanja života, obitelji i braka, suočavanja s totalitarnom prošlošću, promjene nepravednog izbornog sustava, poticanja roditelja i građana na društveni angažman, nadgledanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora, promjene Zakona o radu radi osiguravanja neradne ili odlično plaćene nedjelje, edukacije o ovisnostima, odgoju i dr. te sustavnog ukazivanja na problem političke i drugih oblika korupcije u društvu – zalažu za poštovanje i zaštitu svih ljudskih i građanskih prava svih građana Hrvatske.

Prozivanjem gđe Željke Markić i g. Krešimira Planinića kao one koji šire mržnju i netrpeljivost neutemeljeno se širi lažna i uvredljiva sliku o njihovom radu i djelovanju U ime obitelji, a ujedno se etiketira i mnoštvo podupiratelja, članova i volontera udruge.

U ime obitelji drži da u demokratskom i pluralnom društvu sloboda govora, djelovanja i zalaganja svakog pojedinca za vrijednosti koje smatra bitnima trebaju biti visoko vrednovani, a to zalaganje odvijati se u civiliziranoj atmosferi, demokratskim sredstvima i uz poštovanje onih s kojima se ne dijeli mišljenje - vrijednostima kojima je U ime obitelji privržena u svom radu

S poštovanjem,
Željka Markić
Predsjednica udruge U ime obitelji"

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.