Predsjednica udruge U ime obitelji, Željka Markić Crol.hr-u je uputila zahtjev za objavljivanjem ispravka koji u nastavku prenosimo u cijelosti.

 "Dana 14. studenog 2017. godine objavljen je članak autora/ice I. To. na portalu www.crol.hr pod naslovom "Srednjoškolci i LGBT prava: 'Oni su preslika društva gdje ima onih koji glasno siju mržnju i onih koji s neodobravanjem šute'" u kojem se g. Krešimira Planinića, člana Upravnog odbora udruge U ime obitelji, i mene kao predsjednicu udruge etiketira i difamira kao one koji 'glasno siju mržnju i netrpeljivost', čime se naštetilo našoj časti i ugledu. Sukladno odredbama članka 40, 41 i 42 Zakona o medijima (NN br. 59/2004, 84/2011 i 81/2013), pozivam Vas da u cijelosti, na istim stranicama, objavite sljedeći ispravak:

U članku od 14. studenog 2017. godine pod naslovom Srednjoškolci i LGBT prava: 'Oni su preslika društva gdje ima onih koji glasno siju mržnju i onih koji s neodobravanjem šute' gđu Željku Markić, predsjednicu udruge U ime obitelji i g. Krešimira Planinića, člana Upravnog odbora udruge, neistinito se etiketira i difamira kao one koji 'glasno siju mržnju i netrpeljivost' u društvu.

U ime obitelji, gđa Željka Markić i g. Krešimir Planinić osuđuju netrpeljivost i govor mržnje prema bilo kojem pojedincu ili skupini u društvu te se putem svojih brojnih aktivnosti – od demokratizacije društva, zaštite i promicanja života, obitelji i braka, suočavanja s totalitarnom prošlošću, promjene nepravednog izbornog sustava, poticanja roditelja i građana na društveni angažman, nadgledanja parlamentarnih i predsjedničkih izbora, promjene Zakona o radu radi osiguravanja neradne ili odlično plaćene nedjelje, edukacije o ovisnostima, odgoju i dr. te sustavnog ukazivanja na problem političke i drugih oblika korupcije u društvu – zalažu za poštovanje i zaštitu svih ljudskih i građanskih prava svih građana Hrvatske.

Prozivanjem gđe Željke Markić i g. Krešimira Planinića kao one koji šire mržnju i netrpeljivost neutemeljeno se širi lažna i uvredljiva sliku o njihovom radu i djelovanju U ime obitelji, a ujedno se etiketira i mnoštvo podupiratelja, članova i volontera udruge.

U ime obitelji drži da u demokratskom i pluralnom društvu sloboda govora, djelovanja i zalaganja svakog pojedinca za vrijednosti koje smatra bitnima trebaju biti visoko vrednovani, a to zalaganje odvijati se u civiliziranoj atmosferi, demokratskim sredstvima i uz poštovanje onih s kojima se ne dijeli mišljenje - vrijednostima kojima je U ime obitelji privržena u svom radu

S poštovanjem,
Željka Markić
Predsjednica udruge U ime obitelji"

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Komentari  

+11 # Dolores86 2017-11-17 14:24
Gospođo Markić, s obzirom da obožavate naglašavati vrijednost slobode govora, djelovanja i zalaganja svakog pojedinca, odgovorite mi na slijedeće pitanje. Što Vam toliko smeta što se dva muškarca drže za ruku u reklami Erste banke? Zar nije i ta reklama sloboda govora, djelovanja i zalaganja pojedinca/ udruge/ tvrtke? Ako se već pozivate na takav argument, onda skačete sami sebi u usta s onom peticijom za ukidanje reklame. Znam da ćete ovo pročitati s obzirom da Vam je najdraži hobi proučavanje svake napisane riječi na ovom portalu.
Odgovori | Report to administrator
+1 # Maria Knez 2017-11-17 16:27
G-đa Markić očito ima savjest, no i dalje ustrajava na istovjetnom manipulativnom ponašanju. Umjesto da dokaže konkretnu stvar, ona šireći temu poseže za biografijom koja bi trebala biti dokaz veličanstva udruge i navedenih protagonista. I opet se pokazuju pravno nevješti, ali također pokazuju i svu širinu polja u kojemu stvaraju pomutnju - pošto vrednote koje zastupaju i nastoje implementirati u poredak i sustav NISU GRADANSKE NI HUMANISTIČKE, NEGO CRKVENE I VJERSKE. U tom smislu, g-đa Markić je samo priznala dubinu svog prevratničkim djelovanja koje nipošto nije zakonito, pošto vrednote Ustava RH nisu istovjetne vjerskima, a to se silom hoće. Dakle, konkretno, g-đa Markić nije dokazala da portal vrlo laže i kleveće. No vjerujem da će isti biti parlamentaran.
Odgovori | Report to administrator
+7 # Damir Kaiser 2017-11-17 18:54
Koliko drže do slobode govora, najbolje pokazuje njihov portal narod.hr koji blokira svakog na čija pitanja nemaju argumentirani odgovor.
Odgovori | Report to administrator
+1 # Snjezana Kustura 2017-11-18 03:55
Mrznja ti se gospodo vidi u ocima nemozes je sakrit porucujem vam gospodo da sijete manje mrznje meni ste napisali da je homoseksualnost zivotni stil I odabir ko vam je dao diplomu ujedno zelim da vam sva unucad budu homoseksual jer takvoj kao sta ste vi mogao bi Bog nagraditi jedan je a 100 vjera
Odgovori | Report to administrator
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.