Iako je već dobro znano kako Vice Batarelo, predsjednik udruge Vigilare u čijem opisu djelovanja stoji i "očuvanje dostojanstva i prava pojedinca, obitelji i vrijednosti života", čuva dostojanstvo samo odabranih po njegovim kriterijima, vrijedi zabilježiti kako mu je LGBT manjina opet poslužila kao meta novog ispada bijesa.

Kako je tema udomljavanja od strane LGBT parova već neko vrijeme aktualna u hrvatskom medijskom prostoru, kap koja je prelila Batarelovu čašu bio je Večernjakov razgovor s tri istospolna para koji žele udomiti djecu, pa ih je odlučio javno uvrijediti i poniziti.

"Kako na suptilan i perfidan način promoviraju svoju agendu. Sada bi sodomiti udomili djecu. Kao da djeci u domovima nije već dovoljno teško u životu, i sada bi im se oduzelo pravo toplinu obiteljskog doma s MAMOM i TATOM", napisao je, između ostalog Batarelo u krajnje degutantnoj objavi na Facebooku koju za ovu priliku nema potrebe pomnije analizirati jer bi taj posao bio prikladniji za stručnjake iz područja psihologije ili psihijatrije, pa ćemo je samo ostaviti ovdje:

Istodobno s Batarelovom objavom, sličan ponižavajući sadržaj bio je objavljen i na Facebook stranici Vigilarea, no veoma je brzo nestao pa je nažalost nismo stigli snimiti i pohraniti. Poslije je zamijenjen drugim, "umjerenijeg" tona:

Toliko, dakle, o "čuvanju dostojanstva i prava", a naročito o "vrijednosti života". Očekivano, objava je dobila priličan broj lajkova i dijeljenja, pa je teško reći što je tragičnije – Batarelova opsesivna potreba za popularnošću kroz svirepo prokazivanje "neprijatelja" ili činjenica da se na tu kost i dalje hvataju mase ujedinjene u mržnji prema slabijima.

U svakom slučaju, Batarelo i Vigilare su nas ovim neukusnim objavama podsjetili da nam se ne misle tako brzo skinuti s kičme, ali svejedno ćemo im darovati pjesmu.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Najčitanije u tjednu

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.