Naš dugogodišnji suradnik Gordan Duhaček u ponedjeljak je u zračnoj luci priveden zbog "remećenja javnog reda i mira" tvitom o policiji iz 2018. i nedavnim tvitom u kojem satirizira pjesmu "Vilo Velebita".

Duhaček se, kako javlja njegov matični portal Index, jučer vratio u Hrvatsku iz BiH i, dobivši obavijest da ga je policija htjela privesti, sam se javio u policijsku postaju. Sutradan je trebao otići na službeni put, no u zračnoj je luci uhićen i priveden Prekršajnom sudu u Novom zagrebu.

Prvi tvit zbog kojeg je uhićen datira iz 2018., a radi se o komentaru od dvije rečenice na nepotrebnu primjenu policijske sile u zadarskom fast foodu: "Nedajbože da se itko opire sistemu. ACAB!" (Sleng, skraćenica od"All coppers are bastards").

U drugom, nedavnom, tvitu Duhaček se narugao pjesmi "Vilo Velebita" koju je preimenovao u "Govna Velebita" uslijed afere s izljevima fekalija diljem Hrvatske. Odmah je prijavljen, te se, inače inertna hrvatska pravda, pozabavila njegovim izgredom.

Zbog vrijeđanja policije, odnosno zbog tvita u kojem je napisao skraćenicu ACAB, kažnjen je novčanom kaznom od 200 njemačkih maraka, odnosno 754 kune.

"Terete me za jedan tvit na kojem piše ACAB. A druga stvar, tereti me se jer sam iz zezancije satirički objavio verziju 'Vile Velebita' koja se referira na fekalije koje se izlijevaju u Jadran. Tu sam optužen zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana, uvrijedila ih je prerada stare pjesmice koju nitko ne pjeva", kaže Duhaček.

Rekao je da nije istina da se nije odazvao policijskom pozivu: "Ja sam iz obiteljskih razloga bio u BiH. U subotu su mi na granici skrenuli pažnju da postoje nalozi, dali su mi dva papira. Drugi je bio da se moram javiti u Heinzelovu u ponedjeljak. Ja sam jučer bio u Heinzelovoj, nudio se da razgovaram, rekao sam da putujem. Tu piše da se može opravdati nedolazak. Meni je policajac u Heinzelovoj rekao da je sve u redu, da mogu putovati i da se javim policiji kad se vratim", rekao je Duhaček.

"Čudno je, Hrvatska je postala država da vikneš ACAB, premijeru ćaća ili HDZ lopovi i završiš iza rešetaka", završno je poručio.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam