Naš dugogodišnji suradnik Gordan Duhaček u ponedjeljak je u zračnoj luci priveden zbog "remećenja javnog reda i mira" tvitom o policiji iz 2018. i nedavnim tvitom u kojem satirizira pjesmu "Vilo Velebita".

Duhaček se, kako javlja njegov matični portal Index, jučer vratio u Hrvatsku iz BiH i, dobivši obavijest da ga je policija htjela privesti, sam se javio u policijsku postaju. Sutradan je trebao otići na službeni put, no u zračnoj je luci uhićen i priveden Prekršajnom sudu u Novom zagrebu.

Prvi tvit zbog kojeg je uhićen datira iz 2018., a radi se o komentaru od dvije rečenice na nepotrebnu primjenu policijske sile u zadarskom fast foodu: "Nedajbože da se itko opire sistemu. ACAB!" (Sleng, skraćenica od"All coppers are bastards").

U drugom, nedavnom, tvitu Duhaček se narugao pjesmi "Vilo Velebita" koju je preimenovao u "Govna Velebita" uslijed afere s izljevima fekalija diljem Hrvatske. Odmah je prijavljen, te se, inače inertna hrvatska pravda, pozabavila njegovim izgredom.

Zbog vrijeđanja policije, odnosno zbog tvita u kojem je napisao skraćenicu ACAB, kažnjen je novčanom kaznom od 200 njemačkih maraka, odnosno 754 kune.

"Terete me za jedan tvit na kojem piše ACAB. A druga stvar, tereti me se jer sam iz zezancije satirički objavio verziju 'Vile Velebita' koja se referira na fekalije koje se izlijevaju u Jadran. Tu sam optužen zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana, uvrijedila ih je prerada stare pjesmice koju nitko ne pjeva", kaže Duhaček.

Rekao je da nije istina da se nije odazvao policijskom pozivu: "Ja sam iz obiteljskih razloga bio u BiH. U subotu su mi na granici skrenuli pažnju da postoje nalozi, dali su mi dva papira. Drugi je bio da se moram javiti u Heinzelovu u ponedjeljak. Ja sam jučer bio u Heinzelovoj, nudio se da razgovaram, rekao sam da putujem. Tu piše da se može opravdati nedolazak. Meni je policajac u Heinzelovoj rekao da je sve u redu, da mogu putovati i da se javim policiji kad se vratim", rekao je Duhaček.

"Čudno je, Hrvatska je postala država da vikneš ACAB, premijeru ćaća ili HDZ lopovi i završiš iza rešetaka", završno je poručio.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.