Foto: arhivaKopenhagen je odlučio na poseban način obilježiti 25 godina otkako je sklopljeno prvo registrirano partnerstvo između osoba istog spola i organizirati masovno vjenčanje gej i strejt parova.

Kako bi najveća trash zabava u Europi, glazbeno natjecanje Eurosong, bila još glamuroznija i šarenija, glavni danski grad će na dan finala omogućiti svim istospolnim i heteroseksualnim parovima priliku za vjenčanje, javlja Gay Star News.

"Još od 2010. održavamo javna vjenčanja istospolnih i heteroseksualnih parova na različitim lokacijama u Kopenhagenu. Naš grad ulaže mnogo truda kako bi se svi naši posjetitelji i stanovnici osjećali sigurno i dobrodošlo, a Eurosong je odlična prilika da ponudimo i vjenčanja", kazao je Thomas Jakobsen, direktor Gradskog servisa Kopenhagena.

Danska ovim događajem želi proslaviti 25. godišnjicu prvog sklopljenog istospolnog partnerstva, koji se dogodio 1989. Prošle je godine Eurosong održan u Švedskoj, a zbog lezbijskog poljupca finske predstavnice Kriste Siegfrids i popratnih događanja LGBT tematike, natjecanje je proglašeno najgej natjecanjem dosad.

Pobjednica Eurosonga 2013. Emmelie de Forest s pjesmom "Only Teardrops"

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.