Foto: arhivaKopenhagen je odlučio na poseban način obilježiti 25 godina otkako je sklopljeno prvo registrirano partnerstvo između osoba istog spola i organizirati masovno vjenčanje gej i strejt parova.

Kako bi najveća trash zabava u Europi, glazbeno natjecanje Eurosong, bila još glamuroznija i šarenija, glavni danski grad će na dan finala omogućiti svim istospolnim i heteroseksualnim parovima priliku za vjenčanje, javlja Gay Star News.

"Još od 2010. održavamo javna vjenčanja istospolnih i heteroseksualnih parova na različitim lokacijama u Kopenhagenu. Naš grad ulaže mnogo truda kako bi se svi naši posjetitelji i stanovnici osjećali sigurno i dobrodošlo, a Eurosong je odlična prilika da ponudimo i vjenčanja", kazao je Thomas Jakobsen, direktor Gradskog servisa Kopenhagena.

Danska ovim događajem želi proslaviti 25. godišnjicu prvog sklopljenog istospolnog partnerstva, koji se dogodio 1989. Prošle je godine Eurosong održan u Švedskoj, a zbog lezbijskog poljupca finske predstavnice Kriste Siegfrids i popratnih događanja LGBT tematike, natjecanje je proglašeno najgej natjecanjem dosad.

Pobjednica Eurosonga 2013. Emmelie de Forest s pjesmom "Only Teardrops"

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.