Foto: George Montague/Twitter

David Cameron napisao je pismo devedesetogodišnjaku, Georgeu Montagueu, koji je natpisom “Najstariji gej u selu” privukao pažnju tijekom Povorke ponosa u Brightonu 2009.

Montague je napisao i knjigu istoimenog naslova i poslao je primjerak premijeru te mu se pritom zahvalio na uvođenju bračne jednakosti. Cameron je Montagueu odgovorio da je “ponosan time što je Vlada učinila u domeni LGBT prava, a posebice time što je uvela bračnu jednakost. Stavovi prema istospolnim odnosima snažno su napredovali proteklih godina, od netolerancije prema širokom prihvaćanju.”

Na kraju pisma mu je čestitao na angažmanu i na humanitarnom radu. Montague se inače oženio u 37. godini i proveo 20 godina u pokušaju da vodi “normalan” život. U četrdesetima je osuđen "zbog homoseksualnog ponašanja" i bio je prisiljen platiti veliku kaznu. Homoseksualnost je u to doba bila ilegalna u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U međuvremenu se razveo, a danas život s partnerom dijeli između Tajlanda i Brightona.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.