Vijeće Europske unije jučer je po prvi put organiziralo konferenciju o pravima LGBT osoba, izvještava Agencija EU-a za temeljna prava. Konferencija ima za cilj dati novi poticaj institucijama Unije u borbi protiv diskriminacije.
 
Konferencija se održava za vrijeme predsjedavanja Italije koja je dala punu potporu konferenciji, a direktor Agencije za temeljna prava Morten Kjaerum izjavio je: "Vremena se mijenjaju i dogodio se pozitivan pomak u mnogim državama-članicama. Na tim temeljima moramo graditi dalje. S novim sazivom Europskog parlamenta i Europske komisije, vrijeme je da se teme jednakosti i borbe protiv diskriminacije LGBT osoba vrate na listu prioriteta EU-a".
 
Najveći problemi zločini iz mržnje, zlostavljanje i diskriminacija
 
Konferencija se oslanja na anketu koju je 2012. provela Agencija za temeljna prava koja je otkrila doseg diskriminacije i zločina iz mržnje kojima su izložene LGBTI osobe.
 
Primjerice, godine 2008., u devet zemalja članica postojala je diskriminacija na temelju spolne orijentacije pri zapošljavanju. Do 2014., broj država koje imaju tu mjeru pao je na tri. Nadalje, u 2010., osam država-članica smatralo je istospolne partnere članovima obitelji u kontekstu slobodnoga kretanja osoba unutar EU-a. U međuvremenu je tu praksu uvelo ukupno 18 država-članica.
Here are the top of the most popular hookup dating sites which ranked by a combination of continually updated number of users and many other reasons. You can reas there reviews and find the best.
Podsjeća se da su u praksi najveći problemi LGBT osoba zločini iz mržnje, zlostavljanje i diskriminacija. Stoga su potrebne sveukupne zakonske i nezakonske mjere na nacionalnoj i EU razini kako bi LGBT osobe živjele dostojanstveno i s poštivanjem, podsjeća se u priopćenju.
 
Sudionicima konferencije videoporukom se obratila i pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga, Conchita Wurst
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.