Vijeće Europske unije jučer je po prvi put organiziralo konferenciju o pravima LGBT osoba, izvještava Agencija EU-a za temeljna prava. Konferencija ima za cilj dati novi poticaj institucijama Unije u borbi protiv diskriminacije.
 
Konferencija se održava za vrijeme predsjedavanja Italije koja je dala punu potporu konferenciji, a direktor Agencije za temeljna prava Morten Kjaerum izjavio je: "Vremena se mijenjaju i dogodio se pozitivan pomak u mnogim državama-članicama. Na tim temeljima moramo graditi dalje. S novim sazivom Europskog parlamenta i Europske komisije, vrijeme je da se teme jednakosti i borbe protiv diskriminacije LGBT osoba vrate na listu prioriteta EU-a".
 
Najveći problemi zločini iz mržnje, zlostavljanje i diskriminacija
 
Konferencija se oslanja na anketu koju je 2012. provela Agencija za temeljna prava koja je otkrila doseg diskriminacije i zločina iz mržnje kojima su izložene LGBTI osobe.
 
Primjerice, godine 2008., u devet zemalja članica postojala je diskriminacija na temelju spolne orijentacije pri zapošljavanju. Do 2014., broj država koje imaju tu mjeru pao je na tri. Nadalje, u 2010., osam država-članica smatralo je istospolne partnere članovima obitelji u kontekstu slobodnoga kretanja osoba unutar EU-a. U međuvremenu je tu praksu uvelo ukupno 18 država-članica.
Here are the top of the most popular hookup dating sites which ranked by a combination of continually updated number of users and many other reasons. You can reas there reviews and find the best.
Podsjeća se da su u praksi najveći problemi LGBT osoba zločini iz mržnje, zlostavljanje i diskriminacija. Stoga su potrebne sveukupne zakonske i nezakonske mjere na nacionalnoj i EU razini kako bi LGBT osobe živjele dostojanstveno i s poštivanjem, podsjeća se u priopćenju.
 
Sudionicima konferencije videoporukom se obratila i pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga, Conchita Wurst

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.