U jutarnjem programu televizije N1, koji donosi najvažnije priče i razgovore s najaktualnijim gostima iz čitave regije, gostovao je aktivist iz udruženja Zagreb Pride, Marko Jurčić.

U razgovoru s voditeljem emisije "Novi dan", Tihomirom Ladišićem, Jurčić je rekao kako je u prvih mjesec dana od stupanja zakona na snagu sklopljeno 20 životnih partnerstava. Dodao je i kako očekuje da će ta brojka još rasti do kraja godine, a tada predviđa određenu stagnaciju.

"Trend je taj da prvi parovi koji se vjenčavaju, a tako je ne samo kod nas, nego i u svijetu, to čine zbog određene potrebe, zbog ostvarivanja određenih prava koja im u ovom trenutku trebaju . Primjerice, zbog spajanja obitelji, ako je jedan od partnera strani državljanin, zbog obiteljske situacije života s djecom ili zbog podizanja kredita za kupnju zajedničkog stana", rekao je Jurčić.

Razgovor u cijelosti pogledajte ovdje.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Crolova Petica

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.