Kaznena prijava koju je protiv portala crol.hr podnijela inicijativa "U ime obitelji", zbog izbrisanog komentara pod tekstom, odbačena je.

Podsjetimo, UIO je u listopadu 2013. godine podnijela kaznenu prijavu protiv, kako su naveli, "aktivističkog portala crol.hr za poticanje na nasilje i mržnju protiv podupiratelja 'U ime obitelji'".

Zbog komentara ispod teksta "Nemate pravo reći da se vaša zajednica zove brak, niti na posvajanje i umjetnu oplodnju!" "crol.hr je, kako su objasnili, "postao sudionik, tj. pomagatelj sukladno čl. 38. Kaznenog zakona, a u počinjenju kaznenog djela iz čl. 325. st.1. Kaznenog zakona (javno poticanje na nasilje i mržnju) te je stoga protiv nepoznatih počinitelja koji su pisali komentare podnesena kazenena prijava radi javnog poticanja na nasilje i mržnju, a protiv Udruge CroL za pomaganje u izvršenju istog".

Nisu ostali na tome, zatraživši od Ministarstva kulture da od crol.hr-a zatraži povrat sredstava jer portal "potiče nasilje i mržnju prema građanima koji ne dijele stavove homoseksualnih aktivista".

Ovih dana cijeli je slučaj dobio epilog i DORH je odbacio kaznenu prijavu koja od samog početka ionako nije imala nikakve osnove, jer sporni su komentari izbrisani i prije nego što je kaznena prijava podnesena. Također podsjećamo da je crol.hr tom prilikom u svom priopćenju pozvao "U ime obitelji" da i sami javno objave svoje izvore financiranja, što do danas nisu učinili.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.