Kaznena prijava koju je protiv portala crol.hr podnijela inicijativa "U ime obitelji", zbog izbrisanog komentara pod tekstom, odbačena je.

Podsjetimo, UIO je u listopadu 2013. godine podnijela kaznenu prijavu protiv, kako su naveli, "aktivističkog portala crol.hr za poticanje na nasilje i mržnju protiv podupiratelja 'U ime obitelji'".

Zbog komentara ispod teksta "Nemate pravo reći da se vaša zajednica zove brak, niti na posvajanje i umjetnu oplodnju!" "crol.hr je, kako su objasnili, "postao sudionik, tj. pomagatelj sukladno čl. 38. Kaznenog zakona, a u počinjenju kaznenog djela iz čl. 325. st.1. Kaznenog zakona (javno poticanje na nasilje i mržnju) te je stoga protiv nepoznatih počinitelja koji su pisali komentare podnesena kazenena prijava radi javnog poticanja na nasilje i mržnju, a protiv Udruge CroL za pomaganje u izvršenju istog".

Nisu ostali na tome, zatraživši od Ministarstva kulture da od crol.hr-a zatraži povrat sredstava jer portal "potiče nasilje i mržnju prema građanima koji ne dijele stavove homoseksualnih aktivista".

Ovih dana cijeli je slučaj dobio epilog i DORH je odbacio kaznenu prijavu koja od samog početka ionako nije imala nikakve osnove, jer sporni su komentari izbrisani i prije nego što je kaznena prijava podnesena. Također podsjećamo da je crol.hr tom prilikom u svom priopćenju pozvao "U ime obitelji" da i sami javno objave svoje izvore financiranja, što do danas nisu učinili.

Pin It

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Crol.hr koristi kolačiće kako bi se osiguralo bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Kako biste saznali više, kliknite na Više informacija, a za nastavak pregleda i korištenja stranica, kliknite na OK
Više informacija Prihvaćam