Jedan od osnivača najagilnije homofobne grupacije preko "velike bare" , američke Nacionalne organizacija za brak (NOM), Robert George, poručio je članstvu kako će "kad-tad ukinuti istospolne brakove, pa makar ta borba trajala i 100 godina".

George, inače profesor prava s Princetona i predsjednik glavnog odbora NOM-e, u grupnoj je e-mail poruci članstvu poručio:

"Odlučni smo u tome da ćemo se boriti za brak kakav on treba biti, makar nam za to trebalo 20, 50 ili čak 100 godina. Nećemo odustati usprkos moćnicima i institucijama koji odbacuju naše shvaćanje braka, koje je praktički do jučer bilo velikoj većini prihvatljivo, a danas svakoga tko se ne slaže s njima proglašavaju iracionalnim mrziteljima koje motiviraju zaostala, arhaična vjerska uvjerenja".

O borbi za tradicionalni brak ovise i siromašni?

NOM-ovci nadalje poručuju članstvu kako u toj "borbi za obnovu braka" moraju biti spremni na "diskriminaciju, možda i gubitak prijatelja, sukobe unutar obitelji", ali da se ta patnja mora izdržati, jer kako kažu - "toliki ovise o nama, posebno siromašni".

No, veliko je pitanje hoće li ta antigej organizacija poživjeti čitavo stoljeće, pa možda i tek koju godinu obzirom na nedavno objavljena financijska izvješća koja su otkrila kako NOM ostaje bez najvećih donatora i broji sve veće gubitke.

Naime, nakon povlačenja dva najveća donatora američki "obiteljaši" fiskalnu godinu završavaju s 2,5 milijuna dolara debelom minusu, izvijestila je organizacija The Human Rights Campaign (HRC), a prenosi portal Slate.

Čini se kako su bogati, no anonimni donatori jednostavno shvatili kako je NOM-ovska bitka – izgubljena. Istospolni brakovi su tu i nikakav donatorski ček to neće promijeniti. Možda to uskoro spoznaju i "obiteljaši", s koje god strane oceana se nalazili.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.