Jedan od osnivača najagilnije homofobne grupacije preko "velike bare" , američke Nacionalne organizacija za brak (NOM), Robert George, poručio je članstvu kako će "kad-tad ukinuti istospolne brakove, pa makar ta borba trajala i 100 godina".

George, inače profesor prava s Princetona i predsjednik glavnog odbora NOM-e, u grupnoj je e-mail poruci članstvu poručio:

"Odlučni smo u tome da ćemo se boriti za brak kakav on treba biti, makar nam za to trebalo 20, 50 ili čak 100 godina. Nećemo odustati usprkos moćnicima i institucijama koji odbacuju naše shvaćanje braka, koje je praktički do jučer bilo velikoj većini prihvatljivo, a danas svakoga tko se ne slaže s njima proglašavaju iracionalnim mrziteljima koje motiviraju zaostala, arhaična vjerska uvjerenja".

O borbi za tradicionalni brak ovise i siromašni?

NOM-ovci nadalje poručuju članstvu kako u toj "borbi za obnovu braka" moraju biti spremni na "diskriminaciju, možda i gubitak prijatelja, sukobe unutar obitelji", ali da se ta patnja mora izdržati, jer kako kažu - "toliki ovise o nama, posebno siromašni".

No, veliko je pitanje hoće li ta antigej organizacija poživjeti čitavo stoljeće, pa možda i tek koju godinu obzirom na nedavno objavljena financijska izvješća koja su otkrila kako NOM ostaje bez najvećih donatora i broji sve veće gubitke.

Naime, nakon povlačenja dva najveća donatora američki "obiteljaši" fiskalnu godinu završavaju s 2,5 milijuna dolara debelom minusu, izvijestila je organizacija The Human Rights Campaign (HRC), a prenosi portal Slate.

Čini se kako su bogati, no anonimni donatori jednostavno shvatili kako je NOM-ovska bitka – izgubljena. Istospolni brakovi su tu i nikakav donatorski ček to neće promijeniti. Možda to uskoro spoznaju i "obiteljaši", s koje god strane oceana se nalazili.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.