Članovi i članice Doma lordova (Gornji dom parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva) proveli su dinamičnu raspravu o zdravstvenoj brizi za lezbijke, biseksualke i transrodne žene.

Raspravu je pokrenula barunica Barker govoreći o specifičnim potrebama lezbijki i biseksualki u sustavu zdravstva. Istaknula je kako zdravstveni djelatnici većinom pretpostavljaju kako su njihove pacijentice heteroseksualne i stoga nemaju točne informacije o njihovom seksualnom zdravlju, te je vladi predložila promotivne akcije u tom smjeru.

Lord Cashman osvrnuo se na diskriminaciju transrodnih osoba: "Često se zaboravljaju potrebe trans žena i muškaraca, a to što Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) transrodnost još uvijek klasificira kao patološki poremećaj , posebno je šokantno i sramotno."

"Članovi Doma lordova dali su snažnu podršku sjajnom poslu koju provode LGBT udruge kako bi podigli svijest o potrebi poboljšanja zdravstvenih usluga za LBT žene unutar Nacionalnog zdravstvenog sustava (NHS). Potrebno je educirati zdravstvene djelatnike kako bi se prestalo sa zanemarivanjem tih pacijentica i kako bi se prema njima odnosili s dužnim poštovanjem"', rekla je za portal Pink News barunica Barker.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Ova stranica koristi web kolačiće. Neki od kolačića koje koristimo su neophodni za rad dijelova stranice. Ukoliko ne želite instalirati kolačiće s ovih stranica, možete nastaviti pregledavati stranice bez klikanja na "Prihvaćam kolačiće", kolačići se neće instalirati.