Zbog davanja blagoslova lezbijskom paru i izjave "Zašto ne bih blagoslovio pobožni lezbijski par?" jedan se švicarski svećenik našao u nemilosti svojih nadređenih, koji za takav postupak nisu imali nimalo razumijevanja.

Švicarski svećenik Wendelin Bucheli morat će napustiti svoju župu u Uriju, jednom od tamošnjih kantona, nakon što je blagoslovio lezbijski par u listopadu prošle godine, jer je njegov postupak "izazvao pomutnju" preko granice, prenosi Pink News.

"Sporni" se blagoslov "nije puno razlikovao od vjenčanja" usprkos katoličkoj praksi i učenju koje zabranjuje blagoslov homoseksualnim parovima. Biskup Chura Vitus Huonder otpustio je Buchelija, koji mora otići s dužnosti do ljeta, nakon čega će biti raspoređen na drugo mjesto.

Postupak "razljutio vjernike"

"Njegov je postupak stvorio pravu pomutnju preko granice kantona i razljutio brojne vjernike, jer je poremetio izričito učenje Crkve o braku i obitelji", izjavio je za švicarske novine NZZ biskupov glasnogovornik.

Svećenik Bucheli je ostao pri svome i braneći svoj postupak istaknuo kako se u današnje vrijeme baš svemu daje blagoslov, osim gej parovima: "Danas se blagoslivljaju životinje, automobili, pa čak i oružje – zašto se onda blagoslov ne bi dao takvom jednom pobožnom paru?", rekao je degradirani svećenik.

Bucheli je dodao kako se ne slaže sa starom katoličkom praksom koja se provodi u gradu, jer ima osjećaj da se na svećenićki blagoslov gleda kao na neku vrstu "bijele magije".

"Svećenik Bucheli je namjerno postupio suprotno učenju Crkve", zaključio je glasnogovornik biskupa Huondera.

Podrži Crol donacijom :)

qrcode 9c3b0d27 127a 4867 a764 f80c95d6f267

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.