U Matičnom uredu u Osijeku prije nekoliko dana pred matičarku su stale dvije makedonske državljanke. Budući da u Makedoniji nije omogućeno vjenčanje istospolnih parova, par je odlučio sklopiti životno partnerstvo u Osijeku u nazočnosti matičarke, službene prevoditeljice za makedonski jezik te kumova.

Kako javlja portal osijek031.com, novovjenčani par planira živjeti izvan Makedonije, i to u nekoj od zemalja Europske unije koje su, najvećim dijelom, prihvatile mogućnost vjenčanja istospolnih parova, uključujući i Hrvatsku.

Ovo je prvi, ali očekuje se ne i posljednji slučaj u osječkom Matičnom uredu. Naime, pretpostavlja se kako bi istospolni parovi iz susjednih zemalja regije poput Srbije ili BiH mogli dolaziti u Osijek i u Hrvatsku kako bi ovdje ozakonili partnerstvo.

Inače, dosad je najviže životnih partnerstava sklopljeno u Zagrebu (27), tri u Rijeci, dva u Splitu i Rovinju te po jedan u Koprivnici, Puli, Pazinu, Opatiji, Dubrovniku i od ovog tjedna – Osijeku.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

apvili baner
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.