U Matičnom uredu u Osijeku prije nekoliko dana pred matičarku su stale dvije makedonske državljanke. Budući da u Makedoniji nije omogućeno vjenčanje istospolnih parova, par je odlučio sklopiti životno partnerstvo u Osijeku u nazočnosti matičarke, službene prevoditeljice za makedonski jezik te kumova.

Kako javlja portal osijek031.com, novovjenčani par planira živjeti izvan Makedonije, i to u nekoj od zemalja Europske unije koje su, najvećim dijelom, prihvatile mogućnost vjenčanja istospolnih parova, uključujući i Hrvatsku.

Ovo je prvi, ali očekuje se ne i posljednji slučaj u osječkom Matičnom uredu. Naime, pretpostavlja se kako bi istospolni parovi iz susjednih zemalja regije poput Srbije ili BiH mogli dolaziti u Osijek i u Hrvatsku kako bi ovdje ozakonili partnerstvo.

Inače, dosad je najviže životnih partnerstava sklopljeno u Zagrebu (27), tri u Rijeci, dva u Splitu i Rovinju te po jedan u Koprivnici, Puli, Pazinu, Opatiji, Dubrovniku i od ovog tjedna – Osijeku.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.