U Sloveniji se danas održava izvanredna sjednica Nacionalnog vijeća na kojoj se treba odlučiti hoće li DS-ROM staviti veto na predloženi amandman na Zakon o braku. Podsjetimo, slovenski su zastupnici prošlog tjedna u parlamentu većinom glasova usvojili izmjene i dopune Zakona o braku i obiteljskim odnosima i ozakonili bračnu jednakost.

Nacionalni vijećnik Mirko Koželj smatra kako će te zakonske izmjene dovesti do neustavnog i neprimjerenog procesa posvajanja kad se gleda na interes djeteta. Poštom još pristižu potpisi za zahtjev o preispitivanju tog zakona, koje prikuplja koalicija "Za otroke gre" i do sutra ih 2500 treba biti predano slovenskom parlamentu, kaže Metka Zevnik iz koalicije, javlja RTV Slo.

I Crkva u akciji prikupljanja potpisa

Komisija Slovenske biskupske konferencije Pravda i mir već je poslala detaljne upute po župama o tome kako prikupiti potpise za referendum o nacrtu izmjena i dopuna Zakona o braku i obiteljskim odnosima.

Svećenik Prekmurske crkve Uznesenja u Turnišču prepričao je poruku biskupa Petera Stumpfa iz Murske Subote kojom se župljani pozivaju na potpisivanje referenduma za inicijativu o definiciji braka i obitelji, što su oni nakon mise i učinili.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.