Na popularnoj splitskoj plaži Duilovo ponovno je, kao i 2008. , nepoznat netko, postavio znak zabrane kupanja za gej parove. Slučaj je prijavljen policiji.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, mnogi splitski kupači su se (ne)ugodno iznenadili kad su na plaži Duilovo uočili znak zabrane kupanja za gej parove. Redakciju SD-a je kontaktiralo nekoliko građana koji su mahom zgroženi postavljanjem znaka te se pitaju kako je moguće da se u 21. stoljeću na javnim mjestima pojavljuju ovakva upozorenja.

"Kakvu poruku šaljemo u svijet? I to mi, koji živimo od turizma?", zapitao se jedan čitatelj koji napominje i kako se na plaži našla nekolicina građana koji su s odobravanjem gledali na postavljanje sramotnog znaka.

Za sada nije poznato tko je i kada znak postavio, no ista plaža sličan incident pamti iz 2008. godine. Tada je naime, nepoznata grupa počinitelja svakog dana marljivo postavljala gotovo identičnu ploču, koju su tijekom noći mijenjali fluorescentnom verzijom, ali je znak zabrane ubrzo uklonjen.

Čitav slučaj prijavljen je i policiji koja sada intenzivno traga za počiniteljima.

Dodaj komentar


Security code
Osvježi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.